Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tippek újrahasznosított alapanyagok felhasználására a kertben

blogcover_plants.jpg

A kert újrahasznosított anyagokkal való díszítése számos előnnyel járhat, amik a környezet és a házigazda javát egyaránt szolgálják. Nemcsak hozzájárulhatunk a természetes erőforrások megőrzéséhez, a szennyezés és a hulladék csökkentéséhez, de ezek a használt vagy természetes alapanyagok gyakran olcsóbbak, mint az újonnan gyártott dekorációs elemek, sőt, bizonyos esetekben ingyenesen elérhetők. Az sem mellékes, hogy felhasználásuk szabad teret ad a kreativitás kibontakoztatására, hiszen egészen egyedi és különleges tárgyakat készíthetünk, amelyek sajátos karaktert kölcsönöznek a kertünknek. A régi tárgyak újraértelmezése, az új funkciók megkeresése izgalmas kihívás lehet, összegyűjtöttünk tehát néhány mutatós ötletet, amit használhattok inspirációként meglévő alapanyagaitok felhasználásához! 

1. A természet kincsei

A kivájt fatuskók nagyszerű rusztikus alternatívái lehetnek a műanyag cserepeknek. Persze nincs minden kertben megfelelő példány, de ahol van, ott gyakran bosszúságot okoz a látványa, pedig egy kis munka árán mesés udvari díszt készíthetünk belőle. Amíg a természet elvégzi az összes lebontással járó munkát, különleges virágládánk táplálékul, élőhelyként és menedékként szolgál sokféle élőlény számára.

Képek forrása: lushome.com

2. Lomtalanítsunk!

Számos, otthonunkból kiszelektált használati tárgy is helyet kaphat a kertben, amiknek egy része különösebb felújítás vagy átalakítás nélkül is elláthatja feladatát.

Képek forrása: yardsurfer.commodernwifelife.com 

3. Bútormentés másképp

Nem tagadjuk, a bútorfelújítás az egyik kedvenc témánk, mert nagyon látványos eredményeket érhetünk el viszonylag könnyen, ráadásul mindig öröm, amikor új életet adhatunk egy-egy kiszolgált darabnak, akár beltérben, akár a kertben. Saját kezűleg végzett bútorfestéseinket ITT nézhetitek meg!

Képek forrása: Pinterest 

4. Vintage álom egyszerűen

Egy ütött-kopott, netán rozsdás hordó vagy dézsa gyorsan a hulladékudvar konténerében landolhat, pedig hosszas csiszolás és festés nélkül is bevethetők színes virágkompozíciók alappilléreiként. Ha régi kerékpárokat vagy talicskákat is őriztek a garázsban, nyugodtan melléjük állíthatjátok! 

Képek forrása: empressofdirt.net

5. A sokoldalú raklap

A használt raklapok kertben való felhasználása sem új keletű ötlet, ebből a felsorolásból mégsem maradhat ki, hiszen egy olyan alapanyagról van szó, ami a családi házak udvarán előbb-utóbb felbukkan valamilyen felújítási munkálatot követően. A magaságyástól a komposztálókereten át az akár kis teraszokra is betervezhető függőleges kertig sokféle funkciót találhatunk neki, sőt, még akár gyerekjátékként is bevethető. 

Képek forrása: Pinterest

Legújabb raklapos barkácsprojektünk egy kerti kiskonyha volt, amiről még készítjük a beszámolót. A Szerepjáték az udvaron: fókuszban a sárkonyha című cikkünkben részletesen foglalkoztunk ezzel a saját kezűleg is könnyen elkészíthető, mégis sokféle játékra és számos készség fejlesztésére alkalmas kerti eszközzel.

20240527_125602.jpg

Az újrahasznosított anyagok felhasználása a kert díszítésére nemcsak környezetbarát megoldás, hanem kreatív, költséghatékony és személyes élményt is nyújt - ha tehetitek, éljetek a lehetőséggel!

Kövessetek minket PinterestenTikTokonFacebookon és Instagramon is, hogy semmiről ne maradjatok le!  

donably_banner.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1618416183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

farkashazi_reka_tintanyul_pic_300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása