Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egy album születése, avagy hogyan telt számunkra a Magyar Scrapbook nap

20240514_134152.jpg

Múlt hét szombaton egy érdekes előadásokkal és workshopokkal teli napot szentelhettek kedvenc hobbijuknak a scrapbooking, azaz a kreatív albumkészítés gyakorlói. A Magyar Scrapbook napra ugyanakkor nemcsak a haladókat várták a szervezők - a Scrapbook Webáruház, a Rayher Hobby, a Scrapbook.hu, a Pink and Paper és a ScrapUp -, hanem úgy állították össze a program tematikáját, hogy abban a kezdők, vagy a technikával csak most ismerkedők is megtalálják a lehetőségeiket. Ezen felbuzdulva - és a technika egyik elismert alkotójával, Budaházi Brigittával készített interjúnk hatására - az utolsó pillanatban elhatároztam, hogy különösebb felkészülés nélkül ugyan, de részt veszek az egyik workshopon, és kipróbálom magamat a kreatív hobbik világának számomra egyik teljesen ismeretlen területén. Hogy hogy sikerült, arról a folytatásban olvashattok, de annyit elárulok, hogy sikerélményekkel és inspirációval feltöltődve zártam a napot!

Három workshopot is végigkövettem, tevékenyen végül csak Budaházi Brigitta, vagy ahogy sokan ismerhetitek, Gigi workshopján vettem részt, aminek két egyszerű oka volt. Egyrészt arra az időpontra tudtam teljesen szabaddá tenni magam, másrészt felkészülés nélkül nem rendelkeztem volna elég alapanyaggal az összes - egyébként igazán izgalmas - albumoldal kivitelezéséhez. Ami azt illeti, ebbe az egybe is a teljesen más célokra beszerzett eszköztárammal, továbbá a papírmaradékaim és némi csomagolóanyag felhasználásával vágtam bele. Az alaptechnikákkal való első találkozáshoz ez az összeállítás tökéletesen megfelelt, de a többi résztvevő látványos munkáit látva úgy gondolom, érdemes készítenem egy átgondoltabb verziót is a tanultak alapján.

MIRE LEHET SZÜKSÉGÜNK?

Ha kíváncsiak vagytok, az alapfelszereltség mellett mik azok az anyagok és eszközök, amiket szívesen használnak a scrapbooking művelői, olvassátok el az említett interjút, mert ezzel kapcsolatban is számos tudnivaló felbukkan benne, sőt, a témát egy külön fejezetben részletezi Varga Edit, a Rayher Hobby magyarországi képviseletének vezetője és egyben a scrapbookwebaruhaz.hu üzemeltetője.

20240523_123616.jpg

A magam részéről tehát a speciális eszközöket és kiegészítőket - csak ámulok, milyen szép vagy éppen vagány matricakollekciók léteznek, amikkel feldobhatjuk és személyre szabhatjuk albumainkat -  nélkülöznöm kellett a workshopon, de a Színes Ötletek egyik szerkesztőjeként azért az alapfelszerelésem része néhány jó minőségű olló, többféle ragasztó, vágóalátét, és mindenféle  papír, szalag, zsinór, valamint úgy gondoltam, de erre végül nem került sor, hogy a feliratokhoz jobb híján majd az ecsetfilc készletemet dobom be! 

20240511_170637.jpg

Gigi útmutatója teljesen kezdőként is abszolút követhető volt, a feladatok logikus sorrendben épültek egymásra, így végül én is pont addig jutottam el a workshop végére, mint a csapat többi tagja: kezemben az első saját készítésű mini scrapbook albumom, egy kis kompakt, masszív, de jól lapozható könyvecske! Még annak ellenére is sikerült tartanom a ritmust, hogy ezúttal sajnos csak viszonylag vastag ragasztóm volt készleten, ezért a túllógásokat és a pazarlást is elkerülendő, minden felhasznált csíkot kettévágtam. Mondanám, hogy hipersebességgel, de a jelző inkább csak a szándékomat jellemezheti, ugyanis az erős ragasztócsíkok jócskán megdolgoztatták az ujjaimat.  Szemfülesek észrevehetik, hogy minden elővigyázatosságom ellenére is kivillan néhol egy-egy kis részlet belőle. Egy biztos, a következő etaphoz nemcsak csodaszép, de praktikus hozzávalókkal is készülök!

20240511_181344.jpg

A gyakorlatlanságom az oldalak összeragasztásánál mutatkozott meg leginkább, lett benne ugyanis néhány lap, ahol egymáshoz képest elmozdultak a papírok, de lecsendesítettem magamban az állandóan dolgozó maximalizust az interjúban elhangzott egyik mondattal: „Fontos az is, hogy elsőre ne akarjunk túl nagyot ugrani. Mindenki volt kezdő, az is, aki húsz éve alkot." Ezért hát ha nekifogok újra, az nem azért lesz, mert néhol nem sikerült az illesztés hibáit sniccerrel és ollóval korrigálni, hanem mert elképesztően vonzóak mind a papírok, mind azok változatos, mégis harmonikus kész oldalak, amiket a Magyar Scrapbook nap eseményeit követve és a gyakorlott alkotók munkáit böngészve láttam!  A képeket végül időhiány miatt nem ragasztottuk be és a díszítés is önálló munka maradt, ami nem baj, mert ehhez még gyűjtöm az ötleteket.  

Ha most találkoztatok először a scrapbook kifejezéssel, vagy hallottatok már róla, de nem tudjátok, hogyan kezdjetek bele, olvassátok el a nemrég közzétett Scrapbook kisokos kezdőknek című cikkünket, kövessétek a Magyar Scrapbook nap szervezőinek közösségi felületeit, csatlakozzatok csoportjaikhoz, workshopjaikhoz,  a scrapbookwebaruhaz.hu termékpalettáján pedig minden szükséges alapanyagot megtaláltok az alkotáshoz.

ITT A RAYHER HOBBY KLUB!

A Színes Ötletek olvasóinak járó 10% kedvezményt természetesen a scrapbooking gyakorlásához szükséges eszközök és alapanyagok, valamint mindenféle klassz kiegészítő beszerzésére is felhasználhatjátok, hiszen a „Színes Tízes" akció minden termékre érvényes, amit a Rayher Hobby webáruházának virtuális polcain megtaláltok! Éljetek a kedvezménnyel és használjátok a RAYHERSZ10 kuponkódot!

Bár a kód csak webáruházas rendelés esetén érvényesíthető, választhatjátok a személyes átvételt, amennyiben Budapesten, a József körút 36. szám alatt található üzletben szeretnétek megvásárolni kedvenc eszközeiteket, hobbi-és dekorációs alapanyagaitokat.

2_20240319_213529_0001_1.png

Ha tetszett a bejegyzés, kövessettek minket PinterestenTikTokonFacebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7118404477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

farkashazi_reka_tintanyul_pic_300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása