Színes Ötletek

a kézügyes blog

Unaloműző játékok nyárra - Varázslatos sóképek
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

sokep_cover.jpg

Szerkesztés közben egy pillanatra elgondolkodtam azon, hogy vajon nem önellentmondás-e az „unaloműzés” szófordulat egy gyerekeknek szóló elfoglaltságról szóló kreatív hobbi posztban? Hiszen a saját gyerekkoromból - amikor olyan kemény idők jártak, hogy egy cipősdobozban laktunk az út közepén és vizes rongyot ettünk vacsorára - , és ezzel szerintem lesznek még így páran, nem jut eszembe olyan pillanat, amikor unatkoztam volna, mivel némi uszadékfával is el tudtam magam foglalni a patak partján, ha úgy adódott. Szóval lehet, hogy érdemes lenne átnevezni utólag a rovatot, és mostantól „Kreatív ötletek kisebbeknek esős nyári napokra” címen megjelentetni ezeket az egyszerű, ötletes és szórakoztató elfoglaltságokat. Amíg ezt eldöntjük, a legutóbbi buborékkígyó után most sóképeket fogunk készíteni, olvassatok tovább!  

Természetesen most is olyan alapanyagokra lesz szükség, amelyek gyakorlatilag bármelyik konyhában fellelhetők, így szinte semmilyen komoly előkészítésre nincs szükség, hogy a kis képzőművészek elsajátítsák ezt az egyszerű és nagyon látványos technikát. 

Amire szükségetek lesz: 

  • Konyhasó
  • Folyékony ragasztó
  • Akvarellfesték vagy folyékony ételfesték
  • Pipetta

A képek elkészítése pedig nem is lehetne egyszerűbb: a ragasztóval rajzoljatok tetszőleges mintát papírra, arra hintsetek a sóból, majd jöhet a pipetta, és már cseppenhet is a festék! A lehetőségeknek csak a fantáziátok szab határt! Ha Jackson Pollock idejében felfedezte volna ezt a technikát, talán sokminden másképp alakul a XX. századi képzőművészet történetében! 

Van videónk is, nézzétek meg! 

Forrás: Mericherry

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd te is a Színes Ötletek közösségi felületeit, hogy a következőről se maradj le! Ha még több kreatív ötletre szomjazol, kövesd az oldalt a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1614088231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása