Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ismét meghirdeti a Némafilmhez filmzenét! pályázatot a Művészetek Völgye és a Nemzeti Filmintézet
Szerezz zenét némafilmhez!

2nap_eichner_hanna-00366_1_1_1.jpg

A régi mozik hangulatát idézi meg a Némafilmhez filmzenét! pályázat, ahol a filmvetítést élő zene kíséri. A 2023-ban már negyedik alkalommal meghirdetett pályázat arra invitálja a zeneszerzőket, hogy engedjék el a fantáziájukat és régi magyar némafilmekhez alkossanak kísérő zenét. A pályázat idén először külföldi alkotók számára is elérhető.

A Némafilmhez filmzenét! pályázatra az alkotók két magyar némafilm 3-4 perces részleteihez írt zeneművel jelentkezhetnek. A zenének a cselekményt szorosan követnie kell, azt aláfestve, hangsúlyozva. A szakmai zsűri a filmrészletre írt zenéket bírálja el és filmenként két, azaz összesen négy alkotást juttat tovább a döntőbe. A kiválasztott zeneszerzők lehetőséget kapnak arra, hogy a teljes film zenéjét megalkossák és filmvetítéssel egybekötve, élőben mutassák be a művüket a 32. Művészetek Völgyében, július 21. és 30. között.

A Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa által támogatott Művészetek Völgye idén kibővíti a pályázók körét az EU tagállamok zeneszerzőire, így az EU teljes területéről várnak pályázatokat. A fellépési lehetőségen túl az első két helyezett pénzjutalmat is kap, továbbá a legjobbnak ítélt alkotás szerzőjétől a Nemzeti Filmintézet megvásárolja a művek jogát és az általa megírt zenével kerül fel a film a FILMIO felületére.

A két kiválasztott némafilm részlet a Dódi karrierje és a Mackó úr kalandjai, két száz évnél is régebben született remek bohózat, amelyekben szerepet kap a Balaton is.

A filmeket négytagú szakértői zsűri bírálja majd el: Kurutz Márton, a Nemzeti Filmintézet gyűjteményi és kutatási menedzsere, Pacsay Attila, zeneszerző, Sárik Péter, zongoraművész és Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója. A pályaműveket április 10-ig várják.

Választható filmek:

Dódi karrierje (1914)

Mackó úr kalandjai (1921)

A pályázati felhívás ezen a linken érhető el, a jelentkezési lap pedig ide kattintva! A korábbi pályázatok összefoglalóit a folytatásban nézhetitek meg. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3218061598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása