Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ökofesték merített papíron
A Kreul Nature környezetbarát festékkel ismerkedtünk

blog_0.jpg

Ez a sokféle dekorációs célra használható festék számos, a hasonló anyagok között egyedülálló tulajdonságával keltette fel az érdeklődésünket, ezért mindenképp ki is kellett próbálnunk. Nem árulunk el titkot vele, hogy nem ez lesz az egyetlen cikk, aminek a Kreul Nature lesz a főszereplője, ugyanis a környezetbarát hobbi alapanyagok kategóriában élen jár úgy az összetétele, mint a csomagolása tekintetében. Ha szívesen kerestek fenntartható megoldásokat a kreatív alkotómunka során is, olvassatok tovább!

Már többször bizonyítottuk, hogy az alkotás és a környezettudatosság járhat kéz a kézben, és sokszor egyáltalán nem nehéz megteremtenünk ennek feltételeit, akár azzal, hogy nyitott szemmel járunk, és felhasználjuk a már meglévő tárgyainkat, akár azzal, hogy környezetvédelmi elveket szem előtt tartó gyártók kínálatából választunk alapanyagokat. Mi most mindkettőt egyszerre alkalmazzuk, mert saját kezűleg, tojástartókból gyártott merített papíron teszteltük a Kreul Nature ökofestéket.  
 blog_1x.jpg

Kíváncsian láttunk neki a próbának, mert amikor csak tehetjük, a környezetkímélő lehetőségeket részesítjük előnyben a választásaink során, ebből az alapállásból pedig egy vízbázisú, burgonyakeményítő alapú, több mint 80%-ban természetes összetevőkből készülő festék - ami jórészt újrahasznosított anyagokból gyártott csomagolásban kerül a polcokra - igazán kecsegtető. A német gyártó ügyel a tisztességes munkakörülmények biztosítására, megbízhatóan és biztonságosan gyártja termékeit, amiket klímasemleges módon csomagol.

Gyors megoldásként elővettük nemrég készített merített papírunk kisebb darabjait, és egy örökmozdó díszt varázsoltunk belőle a teraszra. Feltépkedtük az előre megtervezett formákat, mintát festettünk rájuk, majd spárgára fűzve egy ágra kötöttük. Nem is lehetne ennél egyszerűbb!

blog_2_x.jpg

A festék szépen terül, emellett nagyon jól fed, úgy az eredetileg is színes papíron, mint egymásra rétegezve. A világosabb színeket is nyugodtan felvihetjük a sötétebb felületekre, ráadásul az egymással jól harmonizáló színpalettája is csodás. A Nature kollekció, nevéhez hűen, a színek tekintetében is a természetességet képviseli: az óceán kékje, az eukaliptusz frissessége, a korallzátonyok élénk vöröse, vagy a levendula csodás lilája köszön vissza az üvegekből. 

Kedvcsináló videónkból ti is ihletet meríthettek! Találjátok ki, milyen felületen látnátok szívesen ezeket a színeket - ocean, pebble stone, és eukalyptus -, mert ahogy megszokhattátok, nemsokára játékkal is jelentkezünk, amiben mindhármat megnyerhetitek!

Hamarosan más felületeken is kipróbáljuk ezt a papír, karton, kő, beton, kerámia és a dióhéjtól a száraz virágig mindenféle természetes anyag festésére és díszítésére alkalmas, sokoldalú alapanyagot. Kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következő beszámolóról se maradjatok le! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr117847717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása