Színes Ötletek

a kézügyes blog

Készíts mesekönyvet saját kezűleg, miközben játszva készülhetsz az iskolára!

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_47.jpg

A Móra Kiadó gondozásában megjelent Tücsöktanoda, ahogy az alcím - Színezz, vágj, ragassz, számolj 1-től 10-ig! - is sejteti, sokkal több, mint egy foglalkoztató füzet. Ez egy igazán izgalmas kiadvány, ami nemcsak a meseolvasás, de a saját készítésű mesekönyv élményét is elhozza az olvasóknak. A történet főszereplője Tilli, a tücsök, aki elveszett hegedűjét keresve mindenféle kalandokba keveredik kis vöröshangya barátjával együtt. A kedves történet jól jöhet az esti meseolvasáskor, a kreatív feladatok pedig bármelyik hűvös estén kitűnő elfoglaltságot jelentenk. Az egyes meserészek rövidek, az őket kísérő kérdések pedig nemcsak elgondolkodtatják az 5-6 éveseket, de a válaszok határozzák meg azt is, hol folytatódik a történet. A könyv olyan készségek és képességek fejlesztését segíti észrevétlenül és játékosan, melyeknek nagy hasznát vehetik majd az iskolapadban, ilyen például a ceruza használata, a számolás, vagy az irányok megismerése. Készítettünk egy kedvcsináló videót is a könyvhöz, amit korábban még nem mutattunk meg nektek, most megtalálhatjátok a folytatásban!

„A Tücsöktanoda ötletét a húgom gyermekei adták, akik iskolába készültek, és kissé unták már a hagyományos foglalkoztatófüzeteket. Fiú-lány ikrek lévén fel volt adva a lecke, hogy – igazságosan elosztva – mindketten megtalálják a kedvükre való feladatokat, és örömüket leljék bennük. Tudtam, hogy szeretik a meséket, így megpróbáltam ötvözni egy mesekönyvet és egy fejlesztőfüzetet, sőt még egy kis csavart is tettem bele: ha nem sikerül megfejteni a feladványt, akkor nem fog kiderülni, melyik oldalon kell tovább folytatni a történet olvasását.

Remélem, hogy más gyerekeknek is örömet tudok vele szerezni, és nem tűnik majd olyan félelmetesnek számukra az iskolakezdés sem.”

(Pásztor Zsuzsanna, a könyv szerzője)

A videót a Móra Kiadó Youtube-csatornáján találjátok: 

Könyvajánló sorozatunk hamarosan folytatódik és nemsokára játékot is hirdetünk, figyeljétek a közösségi felületeit a részletekért! Facebookon ITT, Instagramon pedig ITT találtok meg minket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5618024722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása