Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egyszerű, költséghatékony szilveszteri papírdekoráció, amiben a karácsonyi csomagolók is helyet kapnak

0_110.jpg

Könnyen, gyorsan, pénztárcát kímélve is készíthetünk olyan apró kiegészítőket az év utolsó bulijára, melyek alkalomhoz illő hangulatot varázsolnak otthonunkba, feldobják az ünnepi asztalt, esetleg személyesebbé teszik a terítéket. Az egyszerű feladatokba, mint a kivágás, a ragasztás vagy a hajtogatás, a gyerekek is bevonhatók, így közös családi program lehet a készülődésből. Nekünk különösen tetszik a papírdekorációban, hogy ha kitaláltunk egy koncepciót, az ahhoz illő maradék karácsonyi csomagolópapírokat, szalagokat és ajándéktasakokat is bevethetjük alapanyagként, így nemcsak spórolunk, de újra is hasznosítunk. A folytatásban megmutatjuk, nálunk mik készültek ezekből néhány ív kartonpapír, hurkapálcák, és meglévő hajráfok segítségével.

Első lépésként körülnéztünk, hogy a megálmodott fekete-arany-natúr színösszeállításhoz milyen alapanyagokat gyűjthetünk még össze a karácsonyi ajándékbontás után félretett - és valljuk be, évek óta egyre nagyobb helyet foglaló - készletből. Csomagolópapír, ajándéktasak és szalagok mellé került még néhány kissé elhasználódott jégcsapdísz is, amit már régen nem használtunk a fa díszítésére. Összegyűjtöttünk az összes sima hajráfot is, amit találtunk, hogy a gyerekek örömére azokra rögzítsük a szilveszteri papírcsákókat. Egyébként mi sem bánjuk, hiszen sokkal kényelmesebb - és kisebb - mint a hagyományos gumis változat.

Amit még használtunk:

1_217.jpg

A papírcsákó összeállítása tényleg nagyon egyszerű. Csak kivágjuk a képen látható formát és meghajlítjuk a papírt. Akkor jó, ha az alsó körvonal pontosan illeszkedik, felül pedig szép hegyes a csúcs. Ha kartonnal dolgoztunk, a legegyszerűbb, ha ragasztópisztollyal rögzítjük, de a papírragasztó is megfelelő lehet, ebben az esetben viszont tegyünk rá egy csipeszt, amíg megszárad. Egymással szemben vágjunk be két kis fület, ezekkel ragaszthatjuk fel a hajráfra. Az első csákó szélén körberagasztottuk a jégcsapdíszt, ezután még egy csillagot is kapott, majd készítettünk többféle változatot is. Ezekhez a lépésekhez végig a meleg ragasztót használtuk.

8_120.jpg

A sütikiszúró formával való előrajzolás nagyon bevált a csillagok esetében, mert szabadkézzel ez a forma valahogy mindig kifog rajtunk. Amikor kipróbáltuk, elvitt a lendület, és le is gyártottunk egy jó nagy adagot az összes papírtípusból, amit kiválogattunk. Ha vékonyabb papírral dolgozunk, érdemes több rétegben összehajtani, és így kivágni a formát, hiszen akkor egy lépésben többet is készíthetünk. A nagy csillaghullás további ötletekre inspirált: ha bevágjuk a kartont a képen látható módon, díszíthetjük velük poharainkat, vagy akár pohárjelölőként is bevethetjük, ha neveket írunk, vagy jeleket rajzolunk rájuk.

9_97.jpg

Az elvágott ívek maradékát sem hagytuk veszni, írtunk, rajzoltunk, hajtogattunk, ragasztottunk, és már el is készült egyszerű asztali dekorációnk. A hurkapálcákat egy cukorral töltött és karácsonyi szalagokkal díszített befőttes üvegbe szúrtuk, hogy stabilan álljanak.

A kimaradt csillagokat a teríték díszítésére használjuk fel, de girlandként is összefűzhetjük őket.

13_57.jpg

Minden olvasónknak kreatív ötletekben, kézügyeskedésben, minőségi időtöltésben gazdag, boldog és nem utolsósorban békés(ebb) új évet kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6218013408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása