Színes Ötletek

a kézügyes blog

Levendulás varázslat karácsonyra, avagy szappanöntés egyszerűen

0_109.jpg

Nem vitatjuk, hogy a szappankészítés egy bonyolult és tudományos alapokon nyugvó mesterség, de ha szívesen kedveskednénk saját kezűleg készített ajándékkal szeretteinknek anélkül, hogy kitanuljuk csínját-bínját, bátran nyúlhatunk a kész szappanalapokhoz is. A sikerélmény garantált, hiszen a kémiai összetétel nem rajtunk múlik, ugyanakkor ízlésünk szerint színezhetjük és díszíthetjük őket, amitől mégis személyes jelleget kap az ajándék. Mi kétszínű, levendulás szappanokat készítettünk kecsketejes szappantömbből. A folytatásban jön az elkészítési útmutató! 

Amilyen látványos az eredmény, olyan egyszerű a szappanok elkészítése. A kész szappanalapot csak felolvasztjuk, formába öntjük és kivárjuk, amíg újra megszilárdul. Variációkra természetesen most is van lehetőség. A szappantömb többféle változatban is kapható, közülük a kecsketejeset választottuk, hogy fehér alapszínét kihasználva részben lilára színezhessük, de az átlátszó vagy a mézes is izgalmas lehetőségeket tartogathat.

Amire szükségünk lesz:

1_215.jpg

A szappantömböt vízfürdőben, duplafalú edényben vagy mikrohullámú sütőben is felolvaszthatjuk, a lényeg, hogy teljesen folyékony halmazállapotú legyen. A melegen tartásról gondoskodjunk, amíg ki nem öntjük, mert nagyon hamar szilárdul. Ha szeretnénk, cseppentsünk bele illóolajat! Ennél a lépésnél is színezhetünk, ha csak egy színben gondolkodunk, vagy színenként külön edényt használunk.

2_204.jpg

Mi kétszínű szappanokat terveztünk, és nem szeretünk többet mosogatni a szükségesnél, ezért elsőként a fehér részt öntöttük ki, a formákat nagyjából kétharmadig töltve. Egy teljes dobozból dolgoztunk, és úgy ítéltük meg, még egy muffinformát is csatasorba állítunk, mert elegendő lesz hozzá a szappanalap.

3_198.jpg

Megszórtuk egy kis levendulával, és hurkapálcával óvatosan megkavartuk. A maradék szappanalapot visszatettük a vízfürdőbe, és hozzáolvasztottuk a viola színezőt. Mivel a fehér alapot pasztelles árnyalatúra változtatják a színezők, a megmaradt egyharmadnyi mennyiségbe egy egész színezőkockát tettünk, és viszonylag intenzív lilát értünk el vele. 

4_185.jpg

Arányosan elosztva a formák között a megmaradt mennyiséget ráöntöttük a fehérre, majd ehhez is kevertünk egy kevés levendulát. Nem maradt más dolgunk, mint megvárni, míg teljesen keményre kötnek, ezután - formákból bontva - kedvünkre díszíthetjük őket. A mieink natúr papír és lila kenderzsineg csomagolást kaptak. 

5_181.jpg

Ha tetszett a cikk, tartsatok velünk itt, Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le! Nemcsak ezért érdemes, hanem mert hamarosan induló játékunkban akár meg is nyerhettek egy olyan alapkészletet, aminek a segítségével ti is elkészíthetitek szappanjaitokat ajándékba, vagy akár magatoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2018002350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása