Színes Ötletek

a kézügyes blog

Izgalmas programok a Móra Kiadótól a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron
Beszélgetések új kiadványok, érdekes témák kapcsán

311286135_632161448369144_582295170871703374_n.jpg

Október 13 és 16 között ismét Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, több mint 80 programmal, rengeteg könyvújdonsággal itthonról és külföldről, idén Liszt Ünnep keretében új helyszínen, a Nemzeti Táncszínházban. A rendezvénysorozatra számos érdekes programmal készül a Móra Kiadó is, a folytatásban ezekből ajánlunk nektek néhányat.

Zöldebb könyvek – kortárs ifjúsági regények a környezettudatosságon innen és túl
2022. október 15. szombat 10:00 - Nemzeti Táncszínház, Kávézószínpad

Vajon mihez kezdenének a mai kiskamaszok a berekben vagy akár a Börzsönyben egy hideg tavaszi éjszakán? Hogyan jelenik meg az ember-természet kapcsolata a kortárs regényekben? Hogy lesz egy iskolaudvari egérből háziállat, egy kihalt erszényesből rémálom? Hogyan változott az elmúlt időszakban az állatok szerepe az ifjúsági irodalomban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélget Pacskovszky Zsolt, író, szerkesztő, műfordító, a Regényes Természet Irodalmi Pályázat egyik zsűritagja Regős Mátyással (Lóri és a kihalt állatok) és Kemény Gabival (A konkrét hiúz), a pályázat két díjazott ifjúsági regényének szerzőjével.

További információk a Facebookon!

Lapozz és parázz! Mersz már egyedül olvasni?
2022. október 15. szombat 10.45 - Nemzeti Táncszínház, Kávézószínpad

Kovács Attila, alias Holden Rose, nem csak író – többek között olyan könyvek szerzője, mint A lapátos fickó, vagy az Azonosított repülő tárgy - és motivációs előadó, de egy igazi jelenség is egyben. Egy olyan karizmatikus figura, aki szinte bárkivel 2 perc alatt megtalálja a közös hangot, legyen akár 9, akár 109 éves. Évente több ezer gyerekkel találkozik, megfordul az ország szinte összes megyéjében, hogy interaktív előadásaival magával ragadja, szórakoztassa, elgondolkodtassa a 3-12. osztályos gyerekekből álló közönséget.

Az őszi Margó Fesztiválon Peer Krisztina, gyermekpszichológus, meseterapeuta beszélget Holden Rose-zal idén megjelent két ifjúsági regényéről, és arról, hogyan került a borzongatás sorozata középpontjába. Mennyire segíti az olvasásra nevelést egy parázósabb történet? Újkeletű dolog-e, vagy már hagyománya van az olvasó figyelmének ilyen eszközökkel való felkeltésének? A beszélgetést felnőtt és 12 éven felüli olvasóknak egyaránt ajánljuk!

További információk a Facebookon!

Hogyan éld túl a zuhanást? – Miklya Luzsányi Mónika: Étienne könyve - Vérvonal című kötetének bemutatója
2022. október 15. szombat 11:30 - Nemzeti Táncszínház, Kávézószínpad

Miklya Luzsányi Mónika 2015-ben kezdte el írni a bemutató tárgyául szolgáló regényt, mégsem lehetne aktuálisabb a benne feltett kérdés: mi történik egy országgal (kontinenssel), egy társadalommal abban az esetben, ha teljesen elzárkózik, bezáródik? Mi alakítja a benne élő polgárok személyiségét, identitását? Mi történik akkor, ha teljes mértékben meg kell változtassák személyiségüket? Van esély a változásra? Mi a meghatározóbb: a genetika vagy a tanult viselkedés? Mona regényében a bezárkózás után nagyon komoly társadalmi kasztok alakulnak ki, amelynek legfelső csoportjába tartozik az egyetemista Étienne, akinek pillanatok alatt megváltozik az élete, és a legalsók közé kerül, és kénytelen lesz addigi életszemléletét teljesen feladni. A szerzővel Veiszer Alinda beszélget majd a kötetről, és várhatóan sok minden másról is.

További információk a Facebookon!

Ha további részletekre vagytok kíváncsiak, vagy megismerkednétek néhány izgalmas könyvújdonsággal, keressétek fel a Móra Kiadó weboldalát! 

1000_200_miertvagyokgyerek_masolat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8217950998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása