Színes Ötletek

a kézügyes blog

Újraindul a Müpa egyik legnépszerűbb gyerekprogramja, a Cifra Palota

cifra_palota_004_c_palyi_zsofia_mupa_1.jpg

Szeptember 18-án, két és fél évnyi szünetet követően újult erővel tér vissza a Cifra Palota. A Müpa ingyenes családi sorozata igazi közönségkedvenc, hiszen a gyerekeket egész délelőtt programok és foglalkozások sora várja, amelyeken egyszerre szórakozhatnak és tanulhatnak is. Programajánló a folytatásban! (Fotók: Pályi Zsófia)      

A Müpa már a kezdetektől jelentős szerepet vállalt a jövő koncertlátogatóinak nevelésében, éppen ezért minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy programkínálatában az összes korosztály megtalálja a számára megfelelőt. Ez azonban nem merül ki a hagyományos gyermekelőadásokkal és ‑hangversenyekkel. Számos, a hangsúlyt az ismeretterjesztésről az élményre, kreativitásra és interakcióra helyező, újszerű program várja a gyermekeket hétről hétre, a babakortól egészen a tinédzserévekig, külön szem előtt tartva a magyar zenei hagyományok, illetve nemzeti zenekultúránk értékeinek megőrzését és továbbadását. A családi és ifjúsági programok a 2022/23-as évadtól Müpa Junior néven, megújult, játékos arculattal találhatók majd meg a Müpa felületein. Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója így beszélt a sorozatról: 

„Nemcsak társadalmunk, de a Müpa jövője is a gyermekek kezében nyugszik. A Müpa fennállása óta eltelt 17 évben felnőtt egy generáció: akik 2005-ben tinédzserként még a szüleikkel együtt érkeztek egy-egy koncertre, ma már maguk is édesanyák és édesapák, akik saját gyermekeikkel látogatnak el hozzánk. A Müpa Junior egyre színesebb és sokrétűbb programkínálata biztosítja azt, hogy a Müpa az elkövetkezendő generációk kulturális nevelésében és életében is biztos pont legyen”

Ez a megújulás organikus része annak a többlépcsős, kreatív folyamatnak, amely 2020-ban a Müpa-arculat felfrissülésével indult el. A Müpa logójából kialakított, vidám kis figurákkal a fiatalabb generációk is könnyedén azonosulni tudnak, emellett pedig a szülőknek is segítenek eligazodni a különböző foglalkozások és előadások közt, ezáltal még egyszerűbbé téve a csemetéjük számára legmegfelelőbb program kiválasztását. Az évad során egyre több helyen és formában találkozhatunk majd az új arculat elemeivel, amelyeket nemcsak a Müpa, de a gyerekek is magukénak érezhetnek.   Az új arculat gerincét adó kedves kis figurákkal már most vasárnap megismerkedhet a közönség. Két és fél év kényszerszünet után ugyanis szeptember 18-án tér vissza az intézmény talán egyik legnépszerűbb gyerekprogramja, a Cifra Palota. A minden vasárnap megrendezett ingyenes programsorozat az egész családnak kínál izgalmakat, hiszen az interaktív mese- és táncelőadások, illetve gyerekkoncertek mellett számtalan kreatív, képzőművészeti és készségfejlesztő foglalkozás és aktivitás várja a gyerekeket, akik így észrevétlenül, játékos formában tanulhatnak a művészet és a kultúra fontosságáról.

cifra_palota_001_c_palyi_zsofia_mupa.jpg

A Müpa Junior programjai közt minden korosztály megtalálja a neki valót: a legkisebbek a Babakoncerteken az élőzenével ismerkedhetnek meg, a Ringatón pedig a népdalok és mondókák világát fedezhetik fel. A Tesz-vesz muzsika és „nagytesója”, a Tesz-vesz óvoda foglalkozásai hétköznapi tárgyak kreatív felhasználásával segítik a kicsik zene iránti érdeklődésének ébrentartását, improvizációs készségük kibontakoztatását, a Zenebonán pedig kreatívan ismerhetik meg a hangszereket. A MUS-E zenés foglalkozásain különböző művészeti ágakkal találkoznak a gyerekek, a Hetedhét táncház sorozatában pedig a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket. Kifejezetten iskolás csoportokat vár az interaktív Zenés tízórai, míg a Minimatinén mesék, versek, lírai hangvételű történetek elevenednek meg. Az iskolásokat várja a népszerű Hangulatkoncertek mintájára szerveződő Hangulat Junior, a komplex zenei élményt nyújtó Matinékoncertek és Iskoláskoncertek, valamint a gimnáziumi irodalmi tananyaghoz kapcsolódó tematikával zajló Literárium Junior.

cifra_palota_003_c_palyi_zsofia_mupa.jpg

cifra_palota_007_c_palyi_zsofia_mupa.jpg

cifra_palota_010_c_palyi_zsofia_mupa.jpg

További információk a Müpa weboldalán, és a kapcsolódó Facebook-eseményen

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2317932879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása