Színes Ötletek

a kézügyes blog

Holnap startol a 93. Ünnepi Könyvhét!
Színes programok

93_unnepi_konyhet_fejlec_minden_varos_1.png
Ne felejtsétek, hogy holnap nyitja meg kapuit a kortárs magyar irodalom egyik legfontosabb szabadtéri eseménye, ami idén már 93. alkalommal fogadja a könyvek szerelmeseit! Az Ünnepi Könyvhét június 9-12 között várja az érdeklődőket a központi helyszínen Budapesten, a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén, és persze több vidéki városban is. A programok között gyerekek és felnőttek egyaránt találhatnak maguknak valót, hiszen könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, dedikálásokkal, könnyűzenei koncertekkel, könyvvásárral, színes gyerekprogramokkal, és  interaktív műsorokkal várják a látogatókat a hét második felében, amikor mindenki a hazai könyvkultúrát ünnepli. Az előző fejezetben a Móra Kiadó által szervezett programok közül emeltünk ki néhányat, most pedig következzen a folytatásban néhány azok közül, amik akkor kimaradtak.

A Móra Könyvkiadó standját 67-es számmal találjátok meg a budapesti Dunakorzón, ahol dedikálásokkal és könyvújdonságokkal várnak titeket, míg a Gyerekszínpadon és a Zsibongóban kicsik és nagyok számára rendeznek játékos és interaktív programokat. 

Már tudunk olvasni - és ti?

Már tudok olvasni sorozat kötetei ismerősek lehetnek a 6-8 éves, az önálló olvasással még csak barátkozó gyerekek és szüleik számára. A kortárs magyar írók és grafikusok közös munkájából született sorozat három szinten át, a fokozatosság elvét követve vezeti a gyerekeket az értő olvasás felé. A szövegértési feladatokkal is kiegészített izgalmas, tréfás, mégis könnyen érthető történetek kiváló első olvasmányok lehetnek. Június 10-én, pénteken a Dunakorzón található Gyerekszínpadon négy szerzővel is találkozhattok - Marék Veronikával, Mészöly Ágnessel, Dóka Péterrel és Pacskovszky Zsolttal. Kukkantsatok bele történeteikbe, építsetek velük saját kalandot, melyben Bolla Eszter, a Móra Kiadó szerkesztője is segítségetekre lesz! A programra elsősorban 1. és 2. osztályos gyerekeket, akár egész osztályokat is szeretettel várnak a szervezők. Részletekért kattintsatok a kapcsolódó Facebook-eseményre!

281549779_5665394340140636_4262458495526433378_n.jpg

Nógrádi - Könyv - Ünnep

Június 12-én, vasárnap a Rózsavölgyi Szalonban (1052 Budapest, Szervita tér 5.) ünnepelhetitek együtt a magyar ifjúsági irodalom ikonikus alakját, aki hatalmas szívvel, pontosan kimért adag humorral, és érett bölcsességgel megírt történeteivel már generációkat kísért végig a kamaszévek rögös útjain. Nógrádi Gábor kereken 40. könyve jelenik meg az idei Ünnepi Könyvhéten s idén tölti be 75. életévét is. Az eseményen megismerhetitek a legújabb, Alattunk a kincs című könyvét, és azt  is megtudhatjátok, kik lettek a könyvheti kincskereső játék nyertesei. A program lezárásaként Kovács Antal életre kelt egy Nógrádi szöveget, ezt követően a szerző dedikál. 

280048650_5638576519489085_2106563908950199677_n.jpg
A lapátos fickó

Június 11-én, szombaton a Dunakorzón mutatja be a Lapozz és parázz! - sorozat első kötetét Holden Rose, alias Kovács Attila, akivel egyébként ma délután Debrecenben, június 10-én pedig Szegeden találkozhattok. A lapátos fickó című regényben minden van, ami egy kiskamasz életét megnehezítheti - kíséret, iskolai kiközösítés, bimbózó első szerelem - és persze a csávából kivezető útról is olvashattok benne. 

"Mindegy, mi miatt ébredek fel éjjel, tudom, hogy ott áll majd a bejárati ajtónál egy alak. Sosem szól hozzám, csak nézi, ahogy elmegyek mellette a fürdőszoba felé. A föld felett lebeg, halvány, derengő fény veszi körül, és lapátot tart a kezében. Most olyan szívesen írnám, hogy ez a legijesztőbb dolog, amit valaha láttam, de sajnos nem lenne igaz. Ez csak a kezdet. Timo Smith vagyok, kvízversenygyőztes, a farangói általános iskola tanulója, és van egy szellem a lakásunkban, akit csak úgy hívok: a lapátos fickó."

280054846_5638537059493031_3705612157959921003_n.jpg

A részletes programot keressétek a 93. Ünnepi Könyvhét és a Móra Könyvkiadó weboldalán, a kiadó Facebook-oldalán pedig követhetitek az eseményeket, megtaláljátok a legfontosabb információkat, és az újdonságokról sem maradtok le! 

1000_200_ukh.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9317850291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása