Színes Ötletek

a kézügyes blog

Gyereknapi könyvajánló Brúnóval

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_25.jpg

A kortárs magyar gyerekirodalom egyik legismertebb alkotója Bartos Erika, a Bogyó és Babóca sorozat írója és rajzolója, akinek munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el, most Budapestet mutatja be a legkisebbeknek. A Brúnó sorozat tematikusan és mesésen mutatja be a főváros gyerekek számára is érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat. Az építészmérnök végzettségű meseíró könyveiben az épített környezet mindig fontos szerepet kap, de ennek a sorozatnak a kötetei egyenesen útikönyvekként is felfoghatók. A folytatásban az elmaradhatatlan nyereményjáték mellett  bele is nézhettek a könyvekbe! (Illusztráció: brunobudapesten.hu)

Tudod-e, hány tornya van a Halászbástyának, hogy milyen szobor bújik meg az Erzsébet-kilátó legfelső lépcsőfoka alatt, hogy honnan kapta a nevét a Hármashatár-hegy vagy a Rózsadomb? Ismered-e a Nyugati pályaudvar történetét?  Ültél-e már a Libegőn, a Fogaskerekűn vagy a Gyermekvasúton?

bruno_budapesten_buda_hegyei-1.jpg

Sok-sok kérdés és válasz, ami nemcsak az óvodáskorú kisgyermekek, de a nagyobb testvérek vagy a szülők számára is érdekes és tanulságos lehet! A Brúnó Budapesten sorozat minden kötete kedves történetek és részletgazdag rajzok segítségével kalauzolja végig az olvasót a nevezetes helyszíneken. A kalandok főszereplője egy óvodás, később kisiskolás fiúcska, Brúnó, aki szüleivel a Balaton partjáról Budapestre költözik és felfedezi a várost. 

pest_szive_belso_4.jpg

A sorozat megalkotását többéves, komoly kutatómunka előzte meg, de a tengernyi információ alaposan átszűrve került a lapokra, hogy azok a kisgyermekes családok számára is érdekessé és befogadhatóvá váljanak. A kedves, családi történetek a kicsik számára ismerős, így biztonságos környezetbe helyezik a sok új információt, amik egyszerre inspirálnak és oktatnak. A felnőtteket is elvarázsoló metszetrajzok egyébként nem látható részleteket is megmutatnak, így kedvünkre elmerülhetünk a történelmi érdekességekben vagy felfedezhetjük a város járműparkját. A színes, pontos, aprólékosan kidolgozott illusztrációkat az írónő maga készíti. Az alábbi videóban egy kis betekintést nyerhettek a könyv készítésének folyamatába.

A hatkötetesre tervezett sorozat első részében, a Buda tornyaiban a város történelmi részeit, a Várnegyedet, a Gellérthegyet és Óbudát ismerhetjük meg. A Buda hegyei című kötet Buda hegyvidékét, Észak-és Dél-Budát mutatja be, a harmadik könyv Pest szívébe vezet, ahol a belvárosát fontos nevezetességeit járhatjuk végig. A Pest fényei című kötetben Pest külvárosa, többek között a Vasúttörténeti Park, a Népliget titokzatos Sétáló Naprendszere, a Fővárosi Állatkert, és a Művészetek Palotája hív minket felfedezésre. Az ötödik Brúnó-kötet a Dunáról szól, a hatodik, Budapest környéke című pedig a fővárost körülvevő érdekességeket veszi számba a Budakeszi Vadasparktól a szentendrei Skanzenig. Minden részhez fényképes foglalkoztató füzet is társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal, ami még izgalmasabbá teszi az információk befogadását. 

Brúnó kalandjai a legújabb részben térben és időben egy kicsit távolabbra, a Balaton-felvidékre kalauzolnak minket. A hároméves kisfiú még Budapestre költözésük előtt Tihanyban él családjával, innen indulva kisvonatoznak, kirándulnak, bicikliznek a környéken, nyaralnak a nagyszülőknél, miközben mi is megismerhetjük a tó keletkezésének legendáját, a tihanyi visszhangot, Balatonudvari szív alakú sírjait, bejárhatjuk a Barátlakásokat, a nagyvázsonyi várat, vagy a Veszprémi Állatkertet, és megtudhatjuk, vár-e valójában az Óvár, van-e víz a kőtengerben, vagy mi az a bazaltorgona. A sorozat második kötete 2022 őszére várható, akár bele is pillanthattok!

bruno_a_balatono.jpg

Ehhez a kiadványhoz kapcsolódik gyereknapi meglepetésünk is, ugyanis a sorozat Brúnó a Balatonon című kötetét nyerhetitek meg, ha részt vesztek A Facebook-oldalunkon meghirdetett játékunkban 2022. május 24 és 28 között! A vonatkozó Játékszabályzatot alább találjátok. Gyertek, és játsszatok velünk - sorsolás gyereknapon!

1000_200_gyereknap.png

A "Brúnó" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

  • A jelentkezés beküldési határideje: 2022. május 28. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 
  • Az eredményhirdetés időpontja: 2022. május 29. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

  • A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

  • A játékban nem vehetnek részt a Móra Kiadó és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

  • A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

  • A játékot az Instagram nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik az Instagramhoz.

  • A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5917837297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása