Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tartós porcelánfestés különféle dekorációs célokra

szo_keret_01_blog_cimlapkep_0_19.jpg

Megunt tárgyainknak sokféleképpen adhatunk új esélyt, ahelyett, hogy megválnánk tőlük. Egy izgalmas, egyben praktikus eljárás ezek közül, ha kiégethető üveg- és porcelánfestékkel öltöztetjük új ruhába őket otthonunk színeinek, vagy ízlésünknek megfelelően. Mi fehér, de más-más formájú és mintázatú kaspóinkat egységesítettük mélykék felületek és fekete kontúrok kombinálásával. A folytatásban beszámolunk tapasztalatainkról! 

Bizonyára sokatoknál akad olyan dekorációs elem, ami felett kicsikét eljárt már az idő, vagy egyszerűen csak nem igazán tetszik már, mégis sajnáljátok kidobni. Ezzel a technikával a porcelán- vagy üvegtárgyakat különösebb kézügyesség nélkül is könnyűszerrel új köntösbe öltöztethetitek, új lehetőséget adva a funkció nélkül rakosgatott, vagy a polcok mélyére rejtett holmiknak. Mi a virágok tavaszi áltültetésének apropóján fehér kaspóinkat vettük kezelésbe, de a módszer bevethető akkor is, ha egyszínű poharakat, tányérokat, napi használatban lévő, vagy dísztárgyaitokat varázsolnátok személyessé. A porcelánfestés számtalan lehetőséget rejt magában egyedi ajándéktárgyak készítéséhez, a közelgő anyák napja, vagy gyereknap kiváló alkalom a technika kipróbálására!

tac_glassporcelainopaque.jpgForrás: Hobbyművész

Bár az említett felületek színezésére sokféle megoldás létezik, az általunk kipróbált Art Creation üveg- és porcelánfestéket többek között azért érdekes, mert vízbázisú és kiégethető, tehát lakkozás vagy bármilyen oldószeres felületkezelés nélkül is tartós eredményt garantál, a vele való munka pedig teljesen szagtalan.

Forrás: Színes Ötletek

A használata épp olyan gyerekjáték, mint bármilyen akrilfestéké vagy temperáé. A színek egymással keverhetők, a festék sűrű és jól fed, dolgozhattok vele ecsettel, szivaccsal, ecsetvéggel, hurkapálcával, vagy éppen fogvájóval is. A kontúrvonalak létrehozásához pedig igazán praktikus az Art Creation Glass Relief Liner üvegkontúr, amivel nemcsak részletgazdag rajzokat, de háromdimenziós mintákat, gyöngyszerű pöttyöket is létrehozhattok. Mielőtt nekilátnátok, a díszíteni kívánt tárgyat tisztítsátok meg, legyen a felülete zsír- és pormentes! Ez persze nem túl formabontó instrukció, hiszen bármilyen más eljárás esetében is ezzel kezdjük a munkát.

5_139.jpg

A festék száradási ideje 30 perc, ez idő alatt, ha szükséges, még könnyen javíthatjátok a mintát. Tapasztalatunk alapján erre inkább akkor van szükség, ha elhibáztunk valamit, mert a festék nagyon jól tapad, nem folyik el a felületen - még akkor sem, ha forgatjuk, vagy éppen függőlegesen áll. A festés végeztével a kész darabokat HIDEG sütőbe tegyétek, majd 160 oC-ra felmelegítve 45 percig süssétek , és a végén hagyjátok benne kihűlni! Ez az idő talán elsőre soknak tűnhet, de akárcsak egy süti esetében, addig előkészíthettek egy következő teendőt, ahogy mi is tettük. Az alábbi inspiráló videó ugyanis adott egy másik projektötletet is, amiről hamarosan szintén beszámolunk!

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  Ahogy már megszokhattátok, egy szuper szettet is kisorsolunk a kipróbált termékekből - az aktuális - 2022. május 10-ig tartó - játékunkat a képre kattintva találjátok meg! 

nyeremenyjatek_porcelan.jpg

Az "Art Creation" nyereményjáték játékszabályzata és alapelvei

A nyereményjáték meghirdetésével együtt közzéteszünk néhány fontos tudnivalót, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Kérünk mindenkit, aki bármilyen formában részt szeretne venni a játékban, szánjon néhány percet az elolvasására! 

- A jelentkezés beküldési határideje: 2022. május 10. 24:00. A Színes Ötletek Blog a beküldési határidőt indokolt esetben saját hatáskörben meghosszabbíthatja, erről a kapcsolódó felületeken a közönséget idejében tájékoztatjuk. 

- Az eredményhirdetés időpontja: 2022. május 11. A nyertesek értesítése és a nyereménykiküldés részleteinek egyeztetése kommentben és privát üzenetben történik. 

- A nyereményeket csak belföldi címre tudjuk postázni.

- A játékban nem vehetnek részt az Art Export 2020 Kft. és a Színes Ötletek Blog munkatársai és azok közvetlen családtagjai.

- A sorsolás véletlenszám-generátorral történik, utólagos reklamációnak nincs helye. A Színes Ötletek Blog fenntartja a jogot, hogy az esetleges sértő hozzászólásokat, kommenteket moderálja a bloghoz kapcsolódó felületeken.

- A játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, a promóció semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a Facebookhoz.

- A játékosok a részvétellel, ráutaló magatartással elfogadják a fenti szabályzatot, és a játék lebonyolítására, kommunikációjára vonatkozó alapelveinket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9817816875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása