Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mama, nézd! - Tárlatvezetés babákkal együtt érkezőknek a Szépművészeti Múzeumban
Programajánló

mama4.jpg

Április 12-én ismét családi tárlatvezetésre invitálja a Szépművészeti Múzeum azokat az újdonsült édesanyákat és édesapákat, akik úgy szeretnének meglátogatni egy-egy kiállítást, hogy közben gyermekük társaságát sem kell nélkülözniük. A hiánypótló kezdeményezés 2018 óta biztosít lehetőséget a közös elmélyülésre, és persze arra, hogy a kicsik is idejekorán részesülhessenek ilyen típusú élményekben. A havonta megrendezésre kerülő Mama, nézd! sorozat következő részénben a 17. századi holland művészet különböző irányzataival ismerkedhetnek meg a látogatók. 

Nagy örömmel adunk hírt erről a családbarát kezdeményezésről, hiszen a legtöbb kisgyermekes szülő kifejezetten nyitott a vizuális és szellemi impulzusokra, mégis kevés olyan lehetőség adott a kulturális térben, ahol feltöltődhetnek anélkül, hogy másra kellene hagyniuk babájukat. Ha ti is közéjük tartoztok, ezeken a különleges tárlatvezetéseken nem kell attól tartanotok, hogy gyermeketek zavarja a többi látogatót, vagy a múzeum munkatársait, hiszen a szervezők kifejezetten az egyévesnél fiatalabb gyermekeket várják családtagjaikkal. A sorozat különlegessége, hogy minden alkalom a várandósság, a szülés és az anyaság témáit helyezi valamilyen formában középpontba. Az áprilisi esemény, melynek alcíme „Ahogyan az öregek fújják, úgy táncolnak a fiatalok”, a holland aranykor portréinak, csendéleteinek és zsánerképeinek világába kalauzolják a résztvevőket. 

ese_20181206_muzped_mamanezd_002-1024x683_1.jpg

Fontos tudnivaló, hogy a babák hordozását szigorú műtárgyvédelmi szabályok határozzák meg: a legkisebbek kendőben előre kötve, vagy babakocsiban látogathatják a rendezvényt. Háti hordozóval érkezőknek a múzeum korlátozott számban kölcsönözhető eszközöket tesz elérhetővé. A modern látogatói igényekhez igazodva a pelenkázás és szoptatás lehetőségét külön baba-mama helyiség biztosítja.

Számo más családi program is várja az érdeklődőket. A Szemezgetőn kifejezetten az óvodás és iskolás korosztálynak tartanak rövidített, nagyjából 30-40 perces tárlatvezetéseket, a Kezet rá! sorozat eseményein pedig egyedülálló módon nem csak a látás, hanem a tapintás is főszerephez jut. A programokról további információkat a Szépművészeti Múzeum weboldalán vagy Facebook oldalán találtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2317798451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása