Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mókás akvárium készítése kartondobozból a kisebb kreatívkodóknak

12_11.jpg

A legtöbb gyerek imádja az állatokat, így kiváló szórakozás lehet számukra, ha ők alkothatják meg saját kedvenceiket. Ilyenkor a fantáziájuk is dolgozhat kicsit, hiszen látványos módszereket próbálhatnak ki a természethűség kötelezettsége nélkül. Elő az ollóval, a ragasztóval, a színes papírokkal, meg mindennel, amit még rejt a fiók! Ma akváriumot készítünk - amit a közelgő víz világnapja alkalmából is elkészíthettek.

8_20.jpg

Egy alapötletet részletezünk most, de a cikk végén a galériában még számos jobbnál jobb díszítési megoldás szolgálhat inspirációul. Amire szükség lesz: egy nagyméretű gabonapelyhes, vagy más otthon fellelhető kartondoboz, színes kartonpapír, kagyló, kinetikus homok, szemes matrica, zsenília drót, türkizkék festék, ezüst festék, kavicsok, damil, papírvágó szike - vagy ahogy sokan ismeritek, sniccer - , ragasztópisztoly, olló. Ez így elsőre kicsit soknak tűnhet, de ne ijedjünk meg, a dobozon kívül voltaképpen bármi elhagyható és helyettesíthető, a leírásban erre még külön kitérünk. A lényeg pont az lenne, hogy minél inkább a kreativitás nyerjen teret, és merjenek a gyerekek más anyagokhoz, eszközökhöz is nyúlni, hogy elérjék a kívánt hatást. 

1. Először rajzoljunk fel a doboz frontján egy nagyjából 1,5-2 centiméteres keretet, majd szikével vágjuk ki a közepét. Ennél a pontnál, hogy elkerüljük a baleseteket, felnőtt segítsége szükséges.

1_30.jpg

2. Most fessük a doboz belsejét türkizkék, a külsejét ezüst színűre, hogy eltüntessük a feliratokat és hogy minél inkább hasonlítson egy akváriumra. A külső részre ehelyett ragaszthatunk például alufóliát is, a belső részre pedig színes papírt, de akár mindenhol be is vonhatjuk a dobozt papírral.

2_28.jpg

3. Most díszíthetjük az akváriumot, ahogy tetszik! A köveket ragasztópisztollyal, szintén szülői vagy nagyobb testvéri segítséggel az aljára ragasztjuk. Ez nemcsak dekorációs célt szolgál, hanem le is súlyozza a dobozt, hogy ne boruljon fel egykönnyen. A hátteret alakítsuk ki kinetikus homokkal! Bár ez manapság kedvelt anyag, mégsem található minden háznál, szóval nyugodtan helyettesítsük ragasztóba szórt sima homokkal, sóval, apró magvakkal vagy gabonafélékkel. A növényeket zsenília drótokból alakítjuk ki, az aljukat kagylók mögé rejtve, ha akad néhány darab egy korábbi nyaralás emlékeként. Itt is van alternatív lehetőség: rajzolhatunk, kivághatjuk a formákat színes papírból, mindenféle maradék anyagból, textilből, szalagokból vagy akár csokipapírból. Ollózva egymásra rétegezhetünk felületeket, ahogy csak a kedvünk tartja. A nehezebb anyagokat rögzítsük ragasztópisztollyal, a többi esetben megfelel a papírragasztó is.

3_27.jpg

4. Színes kartonból vágjuk ki a halacskákat! Minél élénkebb színeket választunk, annál jobban fog mutatni a kék háttér előtt. Rajzoljunk vagy ragasszunk nekik szemeket. Képzeletünket itt is szabadjára engedhetjük, csak lapozzátok végig a képeket! A gomboktól kezdve a krepp papíron át az origamiig bármilyen anyagot használhatunk, majd tetszés szerint díszíthetjük azokat.

4_23.jpg

5_24.jpg

6_22.jpg

7_21.jpg

5. Ragasszunk különféle hosszúságúra vágott damilt vagy cérnát a halak hátuljához és rögzítsük a doboz tetejéhez. Ez volt az utolsó lépés!

Mielőtt nekilátnátok, a galériában nézzetek meg még néhány remek ötletet a kivitelezéshez! Kész munkáitokat pedig szívesen látjuk a Facebookon, a Színes Ötletek Alkotói Csoportjában

 A képek forrása: thebestideasforkids.com, pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2015567844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása