Színes Ötletek

a kézügyes blog

Segítség, válunk! - Segítő tanácsok a Családi Iránytű Klub márciusi eseményén
Színes programok

275577826_5477940798885992_209116452422267841_n.jpg

Rendkívül nehéz időszak a család minden tagja számára, amikor a két szülő úgy dönt, külön utakon folytatják életüket. A közösség felbomlása a legtöbb esetben a felnőttek számára is hatalmas stresszforrást jelent, számos feldolgozásra váró problémával a háttérben, melyek megoldásához azért többnyire rendelkezésre állnak az eszközök - még ha sokszor a felek nem is tudják ezeket segítség nélkül használni. Ebből nyilvánvaló, mennyivel nehezebb ez a folyamat a gyerekek számára, akik felnőtt megoldási képletek és tapasztalatok hiányában traumaként élhetik meg az addig megszokott biztonsági háló felbomlását. Március 28-án, este 6 órai kezdettel az ő lelki támogatásukhoz kaphat gyakorlati útmutatást az, aki figyelemmel követi majd a Móra Családi Iránytű Klub következő online előadását. További információk a folytatásban!

A KSH adatai szerint 2020-ban 14 979 házaspár vált el. Ez a gyakran évekig húzódó folyamat számos kisebb és nagyobb gyerek életében jelent mindennapi stresszt, szorongást. A Móra Családi Iránytű Klub március 28-ai beszélgetésén szakemberek adnak tanácsokat a váláshoz köthető segítségnyújtási lehetőségekről. 

A beszélgetés résztvevői:
  • Madarász Éva író, a Hullámvasút című regény szerzője
  • Pacskovszky Zsolt író, a Lélekdoki sorozat társszerzője
  • Szigeti Mónika klinikai szakpszichológus, Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
  • Tibenszky Moni Lisa a Felelős Szülők Iskolája közösség alapítója

Az előadás számos fontos témát érint majd. Hogyan mondjuk el a gyerekeknek? Mi történik, ha anya és apa új párra talál? Hogyan kezeljük a válaszreakciókat kisebb és nagyobb gyerekeknél? Milyen segítő könyvek, gyakorlatok, megoldási utak vannak, melyekkel segíthetjük gyermekünket minél könnyebben átvészelni a válás időszakát?

Érdemes csatlakozni a beszélgetéshez, akár érint, akár érdekel a témakör, hiszen az előadás végén a résztvevők élőben válaszolnak majd a felmerülő kérdésekre is. Az online esemény helyszíne a Móra Kiadó Facebook rajongói oldala lesz, a részvétel pedig ingyenes, de a szervezők megköszönik, ha az esemény hírét megosztod a téma iránt érdeklődő ismerőseiddel!
 
A Móra Kiadó témához kapcsolódó köteteiről az alábbi linkeken olvashatsz! 

Madarász Éva: Hullámvasút

 (13 év felettieknek szóló regény)

hullamvasut_web.jpg

Pacskovszky Zsolt – Rigler Ilona: Hogyan élheted túl a szüleid válását?


(9 éven felülieknek szóló történet pszichológusi segédlettel) 

c18d4c51cfae7f51cb97631729d614e9_20l.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5517781714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása