A gyerekek általában szeretik a konyhai feladatokat, szívesen végzik el a rájuk bízott kisebb teendőket, így ha máskor nem is, de az ünnepi készülődés során egy-egy szaggatható süti biztosan előkerül, hogy ne maradjon ki ez a nagyszerű móka! Még nálunk is így van, pedig általánosságban rövid úton vetek el minden olyan leírást, ami úgy kezdődik, hogy vedd elő a gyúródeszkát - és inkább egy bögrés változatot választok. Jó szívvel ajánlom ezt a receptet mindenkinek, aki egészségesebb nassolnivalót szeretne az asztalra, édeburgonya rajongó, vagy a mézeskalács készítés eddig nem hozott elég sikerélményt számára. Rám mindhárom igaz, így nemcsak a mikuláscsomagokba került ebből a finom kekszből, de biztosan készítünk egy adagot karácsonykor is, amit egy kis díszítéssel teszünk ünnepivé. Az alap verziót a folytatásban találjátok, alakítsátok kedvetekre!
Az eredeti recepten egy picit módosítottam a saját ízlésünk és az otthon található alapanyagok szerint. Ebből a mennyiségből nagyjából ötven darab keksz készült. Hozzáadott cukrot egyáltalán nem tartalmaz, az édesburgonyától éppen elég édes lesz, így bátran fogyaszthatják a család legkisebb tagjai, azonban legközelebb kipróbálunk egy kifejezetten sós - fűszeres változatot is.
Hozzávalók:
- 250 g főtt, tört édesburgonya
- 150 ml étolaj (én ugyanennyi kókuszolajat használtam)
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 150 g finomliszt
- 1 púpozott tk. foszfátmentes sütőpor
- csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. A curkomáz ehhez több szempontból sem illik, ti mit gondoltok, mivel dekoráljuk az ünnepi változatot?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.