Színes Ötletek

a kézügyes blog

Karácsonyváró ötletek - Készítsetek aranyos papírdíszeket a fára!

0_62.jpg

Nehéz választani a jobbnál jobb karácsonyi kiadványok sorából, hiszen a könyvkiadók ünnepi kínálatában bőven találhatunk könyveket, foglalkoztató füzeteket tele olvasni- és tennivalóval. Minden szülő tudja, hogy ezek igazán jól jönnek úgy a kicsiknek, mint a nagyoknak, hiszen tartalmas időtöltést biztosítanak akár az egész családnak. Az együtt töltött idő pedig - ahogy ez már sokszor szóba került nálunk - talán a legnagyobb ajándék mindenkinek. Ezzel együtt sokszor hasznos, ha a karácsonyi készülődés valamelyik kevésbé kedvelt feladatát, például a takarítást könnyebben el tudjuk végezni, ha addig lefoglaljuk valamivel örökmozgó csemetéinket. A Móra Kiadó karácsonyi kézműveskönyve ebben is a segítségünkre lehet, hiszen a négy évesnél nagyobb gyerekek már egyedül is össze tudják állítani a benne található kedves papírdíszeket, alkalmanként pici segítséggel. Ha nagyobb testvérrel, vagy akár mindannyian közösen fogtok neki, az öröm még nagyobb lesz! 

3_135.jpg

A kiadványban rövid, könnyen követhető utasítások nyújtanak segítséget az összeállításban, csak kövessétek a csillagokat a leírásokért! Az alakzatok perforált körvonala mentén a karton alapok egyszerűen kipattinthatók, nincs szükség ollóra, így a foglalkozás teljesen biztonságos a kicsik számára is. A karácsonyi figurákkal illusztrált díszek egyik oldala színesre nyomtatott, a másik körvonalas, amit filctollal vagy ceruzával kedvetek szerint kiszínezhettek, majd eldönthetitek, melyik változatot hajtjátok kifelé. Mi azt tanácsoljuk, válasszátok a saját munkátokat, mindenkinek az a legszebb!

4_126.jpg

A korosztályra vonatkozó ajánlást nyugodtan kezeljétek rugalmasan! Ugyan egy kétéves számára a szétszedés vonzóbb, mint az összeállítás, de amíg a nagyobbak munkálkodnak, a legkisebbek is találhatnak testhezálló feladatot, például egy kis színeznivalót. Az első nyomhagyás emlékeit őrizheti meg a nagyi képeslapja, amit a testvérek díszíthetnek saját kezűleg, vagy a foglalkoztatóban található több mint 100 karácsonyi matrica egyikével.

5_122.jpg
6_104.jpg

Készítettünk nektek egy videós kedvcsinálót is, nézzétek meg!

Hasonló videót találtok egy korábbi bejegyzésünkben is, amiben a Móra Kiadó Készítsük együtt! - Karácsonyi papírdíszek című kiadványából szemezgettünk. 

Nincs jobb, mint együtt játszani a gyerekekkel, főként, ha közben ünnepi hangulatot varázsolhattok az otthonotokba! Amikor csak tehetitek, szánjatok rá időt ti is!

1000_200.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716769742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása