Színes Ötletek

a kézügyes blog

"Körkörös közösségek" - Az idei Európai Hulladékcsökkentési Hét kiemelt témája

ewwr2021_banner-fb_circular-communities-01.png

November 20. és 28. között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet, amelynek fő tematikáját ebben az évben a körkörös közösségek adják. A kezdeményezés küldetése, hogy megszólítsa az embereket, és rávilágítson a hulladékcsökkentés jelentőségére, illetve a hulladékgazdálkodás három kulcsfontosságú elemére: a megelőzésre, az újrahasználatra, valamint az újrafeldoldozásra. 

A 2009-ben indított kezdeményezés minden évben a hulladékmegelőzés más-más aspektusára összpontosít. Az idei „körkörös közösségek” tematika a hulladéktermelés kapcsán a kis helyi közösségek körforgásos gazdaságra való áttérésben játszott szerepét kívánja hangsúlyozni a fenntartható fogyasztási és termelési minták felé való átmenetben. Az esemény szervezői a kezdeményezéssel ösztönözni kívánják a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek a mindennapi fogyasztási szokásaikra.

A különféle hulladékcsökkentést támogató vállalásokkal november 17-ig lehetett regisztrálni, de ez senkit ne tartson vissza attól, hogy ettől függetlenül beépítsen néhány változtatást a mindennapok rutinjába - lehetőleg nem csak ezen a héten. Az INNEN elérhető akcióötletek sorából olyan hasznos tippeket kaphattok, mint a “Nem kérek szórólapot!” matrica postaládára ragasztása, kétoldalas nyomtatás az irodai munka során, tudatos beváráslástervezés, mosható pelenkázás, vagy a megunt dolgok továbbadása a kidobás helyett. A kampány kidomborítja az erőforrásokkal való takarékosság és a tudatos fogyasztói magatartás jelentőségét, melyekkel csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége, és növelhető az anyagok élettartama.

A részletekről a kezdeményezés weboldalán olvashattok! 

Tavalyi bejegyzésünket megnyitva egy szórakoztatóan szemléletformáló társasjárékot is letölthettek, ami idén ugyanolyan aktuális! 

Mi a magunk részéről igyekszünk nektek minél több hulladékszegény kreatív ötetet, az újrahasználat jelentőségére fókuszáló, vagy környezetbarát megoldást mutatni, amikből az ünnepi készülődés apropóján is láthattok néhányat. A korábbiakból ITT tudtok szemezgetni. Kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy azokról se maradjatok le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7716761196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

farkashazi_reka_tintanyul_pic_300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása