Színes Ötletek

a kézügyes blog

"A síró babákat is szeretjük!" - Különleges tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban november 25-én
Színes programok

ese_20181206_muzped_mamanezd_002-1024x683.jpg

Múzeumba járni babával is jó! 2021. november 25-én ismét a legkisebbektől lesz hangos a képtár, a Mama, nézd! programsorozat következő eseményén, a Szépművészeti Múzeumban. A szervezők játékos tárlatvezetésekre hívják azokat a szülőket, akik egy évesnél kisebb babájukkal együtt szeretnék élvezni a művészet nyújtotta kikapcsolódás örömét. 

mama4-1024x683.jpg

A hiánypótló kezdeményezés 2018 óta biztosítja az újdonsült édesanyáknak és édesapáknak, hogy részt vegyenek olyan múzeumi programokon, aminek a lehetőségével korábban egyáltalán nem számolhattak. A Mama, nézd! sorozat az egész családot megszólítja, mivel az alkalmak a a nagyszülők számára is nyitottak. Amíg az olyan kisgyermekes programok, mint a ringató, torna vagy a baba-mama jóga széles választékban várják a kisgyermekeseket, addig kevés olyan akad, ami nem elsősorban a babáról szól, hanem a szülő elmélyedését, feloldódását teszi lehetővé. 

„Neki merek-e vágni babakocsival, esetleg síró babával egy kiállítás megtekintésének? Zavarom-e a többi látogatót?” Az elmúlt évtizedekben, mintha a múzeumok kevéssé számoltak volna a kisgyermekes szülőkkel, mint opcionális látogatókkal, holott a társadalomnak ez a rétege különösen nyitott arra a vizuális és szellemi kalandra, amit egy múzeum kínál. (Szépművészeti Múzeum)

A havi egy alkalommal tartott 60 perces vezetések a szülővé válás, a család, az anya-gyermek kapcsolat témájára fókuszálnak. A látogatók alkalmanként átlagosan 5-6 műtárggyal ismerkedhetnek meg, ahol a tárlatvezetés keretén belül lehetőség van rövid, interaktív tevékenységek, játékok bevonására is.  A kicsik életkora maximum egy év lehet, hogy a program a felnőtt résztvevők számára is maradéktalanul élvezhető legyen, hiszen ők még nem szaladnak el. A hordozásukat viszont minden múzeumban szigorú műtárgyvédelmi szabályok határozzák meg, eszerint kendőben előre kötve vagy babakocsiban hozhatók - ezt a múzeum kölcsönözhető eszközök biztosításával is támogtaja. A modern látogatói igényekhez igazodva a pelenkázás és szoptatás lehetőségét külön baba-mama helyiség biztosítja.

mama3-1024x683.jpg

A következő Mama, nézd! esemény 2021. december 2-án lesz az egy évesnél kisebb gyermekkel érkezők számára, és havonta egy alkalommal egy másik családi program, a Szemezgető is várja az érdeklődőket, amin kifejezetten az óvodás és iskolás korosztálynak tartanak rövidített, nagyjából 30-40 perces tárlatvezetéseket. A programokról további információkat a Szépművészeti Múzeum weboldalán vagy Facebook oldalán találtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9416759242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása