Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ma van a zene világnapja!

 szo_keret_01_blog_cimlapkep_12.jpg

AZ UNESCO Yehudi Menuhin, amerikai hegedűművész és karmester kezdeményezésére nyilvánította október 1-jét a zene világnapjává. Egy nap az évben, amelynek főszereplője a zene. A világ minden pontján koncertekkel és különféle műsorokkal emlékeznek meg az emberiség szavak nélküli közös nyelvének jelentőségéről, a zeneművészet legnagyobb alakjairól. Az ünnepléshez sok más érdekes program is kapcsolódik a hangszerbemutatóktól kezdve a kézműves hangszerkészítésig. 

Az ezerarcú muzsika embereket és kultúrákat képes közelebb hozni, de meg kell becsülnünk a csöndet is, aminek fontos szerepe van az életünkben, békét, nyugalmat hoz és az elgondolkodásnak ad teret. Reméljük, hogy mindannyian eltölthetünk néhány pillanatot akár teljes csendben, akár kedvenc zenéinkkel, kicsit elgondolkodva az olyan értékeken, mint a szeretet, a béke, a kapcsolat, az összetartozás és az együttérzés. 

Megemlékezésül Menuhin szavait idézzük.

„Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást, amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának.”

Ezen a felvételen Stéphane Grappelli francia dzsesszhegedűssel közös előadását hallhatjátok.

A zene a káoszból rendet teremt, a ritmus a széttartót egységbe fogja, a melódia a megszakítottat folytonossá varázsolja, a harmónia az össze nem illőket összeegyezteti.

Mi a magunk módján azzal ünneplünk, hogy egy igazán színes és ötletes hangszert mutatunk nektek! Egy Burls Art néven futó művész egészen meglepő anyagokból és módszerekkel gyárt valódi, működő gitárokat, nagyszerűen illusztrálva, hogy akárcsak a zenének, a kreativitásnak is csak a képzelet szabhat határt. Mindannyian tudjuk, hogy a színes ceruza rendkívül sokoldalú eszköz, de azért valószínűleg ti sem gondoltatok rá minden nap hangszerek alapanyagaként! 

Korábbi bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány - a fentinél jóval egyszerűbben elkészíthető - példát az elfaragott ceruzadarabok kreatív felhasználására, ha kedvet kaptatok volna hozzá, próbáljátok ki! Az ékszerektől a képkeretig számos különleges, új dolgot hozhattok létre a kidobásra szánt apróságokból.

201f222ab89583abf8bd09a5367bfd38_1.jpg
Ha tetszett a cikk, kövessetek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!   

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8816705674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása