Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tartós mikuláscsomag zsák saját kezűleg

18.JPG

Sosem szerettem a csörgő-zörgő műanyag zacskót, egyébként sem, de mikulás csomagként főleg nem. Néhány perc, jobb esetben nap után a szemetesben köt ki, ha egyáltalán kibírja addig a gyenge anyag és alig fér bele valami. Szeretem magam összeválogatni a belevalót is, bár meggondoltan, ésszerű keretek között vásárolunk, de a készen, megtöltve kapható csomagok többsége olyan silány minőségű édességeket tartalmaz, hogy inkább nem ajándékoznám, még ha kedvező is az ára. Idén úgy döntöttem, nem csak a belsőt, de a külsőt is magam készítem. Bár van egy réges-régen vásárolt filc zsákunk, amit használunk is évről évre, mégis úgy gondoltam, idén készítek egy kevésbé merev verziót, azt pedig inkább csak a dekorációba építem be ezentúl. Aki csak alapszintű varrótudással rendelkezik - akárcsak én- , az is nyugodtan olvasson tovább!

Most is fontos szempont volt, hogy korábbi szabásokból megmaradt és hasonló célokra félretett anyagokból dolgozzak, így ki sem kellett tennem a lábam a házból, hogy megvalósíthassam ezt a projektet, a háztartási hulladékcsökkentés elkötelezett támogatójaként és gyakorlójaként pedig különösen jó érzéssel töltött el, hogy sem az elkészítéssel, sem a használattal nem termeltem szemetet. A leeső pici darab vásznak 100%-os pamutként mehettek a komposztálóba, a zsákokat pedig évekig fogjuk használni, és remélhetően azok is, akik kapják majd.

1_1.JPG

Ha hasonlóra adod a fejed, a következő lépéseket kell végrehajtanod. Először is válaszd ki az anyagokat, amiből dolgozni fogsz, majd szabd ki a kívánt méretet. Én 22x35 centiméteres téglalapokat vágtam, összesen 4 darabot, mindkét színből kettőt. A bújtatókhoz is szükség lesz még két 5x22 centiméteres kis darabra. Velük érdemes kezdeni a műveletsort. Hajtsd be és vasald le, a két rövid oldalt szegd, majd varrd rá a hosszú oldalakon a külsőnek szánt anyag színére.

2_1.JPG

Ezután mind a külső, mind a belső anyagoknál hasonlóan járj el. Fordíts őket a színükkel egymásra, és visszáján varrd körbe őket, egy rövid oldalt nyitva hagyva. Akár így is hagyhatod, de ha a sarkoknál körülbelül 4 centimétert levarrsz, majd levágod a fölösleget, akkor a zsákodnak talpa is lesz. Mérd ki a távolságot, hogy mindkét anyagnál ugyanúgy járj el!

Amikor ezzel megvagy, a belsőnek szánt anyagot fordítsd ki a színére, és igazítsd bele a külső részbe úgy, hogy az még kifordítva van. A sarkoknál különösen figyelj, hogy pontosan  illeszkedjenek. A zsákok nyitott száját rögzítsd egymáshoz gombostűvel vagy csipesszel és varrd körbe úgy, hogy kihagysz egy nagyjából 7 centiméteres részt, ezen a nyíláson keresztül kell kifordítanod. Így fog kinézni, ahogy a képen látod!

Igazítsd bele a bélést a külsőbe ismét, de most mindkettőnek a színét látod! Varrd körbe a tetejét, ezzel lezárva a kifordításnak hagyott szakaszt is. Már csak annyi dolgod maradt, hogy belefűzz egy zsinórt és használatra kész!  Mivel nekem maradt egy kis darab a bújtató anyagából, abból varrtam egy szegett négyzetet a végére, de ha csak egy csomót kötsz rá, vagy egy nagy gyönggyel, fagolyóval díszíted, az is tökéletes. 

15_1.JPG

16_1.JPG

17_1.JPG

18.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3016284484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása