Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináld magad nyomda zöldségekből és gyümölcsökből

krumpli.jpg

Ajándékaim csomagolásához kerestem egyedi és lehetőleg hulladékmentes ötleteket, amikor rátaláltam egy képre, ami felidézte gyermekkorom egyik kedves szórakozását, a krumplinyomdázást. Akkor még nem gondoltam, hogy ez az egyszerű eljárás mennyi érdekes lehetőséget rejt. Engedjük szabadjára fantáziánkat, és kísérletezzünk bátran ezzel az igazán pénztárcabarát technikával!

Használhatunk hozzá különféle növényeket, leveleket, zöldségeket és gyümölcsöket is, és nemcsak papírra, hanem tulajdonképpen bármilyen anyagra nyomtathatunk, ha a vízfestéket akrilra vagy textilfestékre váltjuk. Nem lesz két teljesen egyforma minta - minden alkalommal változatos és különleges struktúrájú felületeket kapunk. A nyomtatott formákat alakzatba rendezhetjük, hogy képet alkossanak, de képezhetünk sormintát is, vagy játszhatunk azzal, hogy különböző színeket hordunk fel egymásra rétegezve. 

alma.jpg

Ha épp nincs szükségünk csomagolópapírra, készíthetünk üdvözlőkártyát vagy könyvjelzőt is ezzel a módszerrel, például a közelgő anyák napjára. Díszíthetünk egyedileg konyharuhát - vagy tulajdonképpen bármilyen ruhát, faliképet, dekorálhatunk vele mindennapi használati tárgyakat, és ezzel még bőven nem értünk a lehetőségek végére! Ami pedig a legjobb, a legkisebbektől a legidősebbekig bárki kipróbálhatja.

Nézzünk is néhány példát!

 Talán le sem kell írni, mi a teendő, de a rend kedvéért megtesszük.

sorozat1.jpg

sorozat2.jpg

tegely.jpg

Fektessünk le egy újságpapírt a munkafelület védelme érdekében. Vágjuk fel vagy faragjuk a burgonyát szimpatikus formára. Kenjük be festékkel a felületét, de ne túl vastagon! Csináljunk próbanyomatot egy darab papíron, hogy megtudjuk, mennyi festékkel érhetjük el a kívánt hatást, ezután mehet élesben a festeni kívánt papírra vagy vászonra, végül ismételjük a műveletet, ahányszor kedvünk tartja!

zoldseg8.jpg

Az alábbi képek is bizonyítják, hogy nem túlzás a műalkotás kifejezés. Hiányzik egy kép a nappaliba? Hát rajta, próbáljátok ki a saját mintáitokat!

nappali_1.jpg

nappali_4.jpg

nappali_2.jpg

nappali_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2715629946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ajánló

lginsta_1200_1.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása