Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csomagoljunk kreatívan és környezettudatosan!

7_15.jpg

Már biztosan mindenki nagyban készülődik a karácsonyra. A dekoráció, a bevásárlólista, a receptkönyv és a személyre szabott, szuper ajándékok négyesfogata határozza meg az előttünk álló néhány napot, így biztosan sokan leszünk úgy, hogy a vendégek már szinte a kapuban vannak, amikor felkerül a cellux a csomagolásokra, hogy aztán percek múltán a kukában is landoljon a drága pénzen megvett anyag. Hogy ne kelljen az utolsó pillanatban a boltba szaladni a csillogó papírtekercsekért, mutatunk néhány olyan ötletet, amiket könnyedén elkészíthetünk az otthon vagy a kertben fellelhető anyagokból is.  

Ugyan ezek többsége sem két perc alatt készül el, és nem nevezhetjük teljesen hulladékmentesnek sem, akik szeretik elrejteni az ajándékokat a kíváncsi szemek elől, kedvükre válogathatnak az olyan lehetőségekből, ahol az anyagok természetesek, többször felhasználhatók, vagy egészen más funkciót töltöttek be eredetileg, és elkészítésükkel értékesebbé tesszük magát az ajándékot is. A rohanás helyett inkább kapcsolódjunk ki, és töltsünk értékes perceket szeretteinkkel. 

1_23.jpg

3_21.jpg

8_15.jpg

6_16.jpg

4_17.jpg

2_22.jpg

5_18.jpg

A furoshiki egy négyzet alakú, tradicionális japán csomagolókendő, amit eredetileg ruháik szállítására használtak a közfürdőkbe járók. Dekoratív, egyedi és kiváló öko-csomagolás, ha szeretnénk odafigyelni a hulladékcsökkentésre, mindenképp érdemes megpróbálkoznunk vele. Használhatunk maradék anyagot, sálat, kendőt, konyharuhát, amiket az ajándékozott is tovább fog tudni használni.

9_12.jpg

10_11.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr615362812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása