Színes Ötletek

a kézügyes blog

Egy kopott, öreg edény újjászületése

1_borito.jpg

Igazán szeretnivalóak azok az ötletek, amik régi, kidobásra ítélt, elhasználódott tárgyak megmentését szolgálják. Az újrahasznosítás nemcsak környezetvédelmi szempontból hasznos, mi is nyerünk vele, hiszen ezek a megoldások egyedi és különleges kiegészítői lehetnek otthonunknak, és garantáltan nem köszönnek vissza az áruházak polcairól, nem is beszélve az elkészítés öröméről.

A mai bejegyzésben egy ütött-kopott alumínium lábaskát veszünk kezelésbe, ami persze tetszőlegesen helyettesíthető bármilyen más edénnyel, amit ki akarunk szelektálni a konyhaszekrényünkből. Ezen kívül ragasztópisztolyra és 6 mm-es szizál (sisal) kötélre lesz csupán szükségünk. Utóbbi a macskatartóknak bizonyára ismerős, ugyanis többnyire ez az anyag borítja a házikedvencek kedvelt kaparófáját. Ha nem is akad minden fiókban, sokféle felhasználási területének köszönhetően igazán könnyen hozzájuthatunk, párszáz forintért kapható gazda-, barkács- és hobbiboltokban is. A sodrott kötél rusztikus textúrája nagyon mutatós, ha beszerezzük, biztosan nem marad sokáig a nyakunkon.

2_anyagok.jpg

3_keszites_4.jpg

3_keszites_1.jpg

Amire szükségünk lesz:

  • ragasztópisztoly
  • szizál kötél

Először is - ha vannak -, távolítsuk el a fogantyúkat az edény oldaláról. A ragasztót egyenletesen aládolgozva tekerjük körbe szorosan a zsinórral, hogy sehol ne látsszon ki a fém a sorok között. Ha ehhez hasonlóan olyan lábast használunk, aminek van egy kis pereme, akkor az alatt kezdjük el a ragasztást, így nem csúszik fel könnyen a borítás, és lezárásként is jól mutat majd. Nem feltétlenül szükséges a teljes felületen ragasztása, de ha csak pöttyözünk vele, figyeljünk arra, hogy elég sűrűn tegyük, nehogy felpuklisodjon az anyag. Ezen a ponton akár be is fejezhetjük, de ha kedvet érzünk a folytatáshoz, csinálhatunk neki füleket is egy U-alak ráragasztásával. Ha előtte áthurkoljuk sima spárgával párszor, pont olyan hatása lesz, mintha varrva lenne.

4_kesz.jpg

Összességében fél órát sem vesz igénybe a tevékenység, cserébe nyerhetünk egy dekoratív tároló kosarat, viharvert eszközünk pedig igazán szép új életet kaphat. Ha maradt a kötélből, vagy csak megtetszett a technika, alkalmazzuk bátran további tárgyakon!

11_2.jpg

8_5.jpg

7_6.jpgA képek forrása: pinterest

Ha tetszett a bejegyzés, követhettek minket Facebookon és Instagramon is, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4515171338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása