Színes Ötletek

a kézügyes blog

Illatorgia a köbön: narancsos otthondíszek

A narancs, a narancshéj frissen vagy szárítva is remek dekorációs alapanyag, pompás illata már csak hab a tortán. Ma e vibrálóan őszi színű, kellemes gyümölcsből készült otthondíszeket mutatok nektek!

 fotojet.jpg

A szárított narancskarika egy nagyon fontos természetes dísz, legyen szó őszi, vagy akár téli dekorációkról. Hobbiüzletekben is kapható, de miért ne készítenénk el mi maguk, hiszen már a szárítás során is ontja az illatát! Ugye meggyőztelek titeket?

A készítés egyszerű, kb. 2 cm vastagságúra vágjátok fel a megtisztított narancsot, majd sütőpapírra tévé szárítsátok 120°C-on 2-3 órán keresztül. Én légkeveréses programot használok ehhez. A kész karikákat koszorúkészítéshez, asztaldíszekhez, girlandokhoz, függeszthető díszekhez illetve tulajdonképpen bármilyen kompozícióhoz is használhatjátok. 

9.jpg

Ép narancshéjból természetes illatgyertyát is készíthettek, látványos, illatos, és a saját kezetek munkáját dicséri. A fél narancskelyhekbe maradék gyertyákból felolvasztott viaszt öntsetek, úgy előtte pamutzsinórt állítotok a héj közepébe. 

3.jpg

1.jpg

 

Komplett aromaterápia házilag:

11.jpg

 

Elegáns narancskoszorú:

10.jpg

 

Fahéjjal fűszerezve extra illatpillanatokat szerezhetünk:

4.jpg

 

A narancskarikák önmagukban is igen mutatósak:

5.jpg

 

Üvegbe zárt illatok:

6.jpg

 

Virágzó narancshéj:

7.jpg

 

A másik társfűszer, a csillagánizs is jó, ha kéznél van!

2.jpg

 

Forrás: pinterest

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele! Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3114317575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása