Színes Ötletek

a kézügyes blog

Könyvajánló a nyári szünetre

A közelgő nyári szünet bizony sokunknak fejtörést okoz, hiszen a színtiszta lustizás, pancsolás, fagyizás és önfeledt játék mellett érdekes könyvekkel is leköthetjük a gyermekek figyelmét pár órára. Különösen hűvösebb napokon jön jól pár ilyen bármikor bevethető kötet. Ilyenkor én sem szeretem, ha egész nap a tévé előtt ülnek vagy a tabletet nyomkodják napestig, az alábbi köteteket pedig mi már teszteltük, így szívesen és bátran ajánlom a ti figyelmetekbe is!

Csillagképek

Ez a könyv az egyik abszolút kedvencünk, fiúk és lányok egyaránt belefeledkeznek. A könyv segítségével gyorsan és biztosan megtalálhatjuk a 25 legszebb csillagképet! Ebben segítenek bennünket a jól áttekinthető csillagtérképek, a csillagképek megtalálását megkönnyítő közérthető magyarázatok, érdekes legendák és történetek, valamint a Hold és a bolygók megfigyelésére vonatkozó tanácsok.
Különösen érdekes lehet, hogy az égbolton való tájékozódáshoz léptékként a saját kezünket használhatjuk.

cser_csillagkepek.jpg

Színezők

A művészi tevékenység rendkívül pozitív és megnyugtató hatású. A rajzolás, színezés emellett fejleszti a koncentrálóképességet és remek hangulatjavító. A kis művészek varázslatos alkotásokat készíthetnek sokféle témakörben (pl. cicák, lovak,baglyok, kutyák).

cse_szinezok.jpg

 

Vágj! Ragassz! Varrj!

A könyv egyszerű játékok és tárgyak készítésén keresztül vezeti be a gyerekeket a varrás világába.
Újdonság, hogy a feladatsorokhoz a sablonokat a kicsik a megadott minták szerint maguk rajzolják körül, vágják ki, amelyekből aztán néhány öltéssel egyedi darabok születnek.
A munka során már az óvodások is megtapasztalhatják, milyen jó dolog tűvel és cérnával vagy fonallal dolgozni.
A legegyszerűbb öltések elsajátítása közben fejlődik a kézügyességük, az anyagok, színek kiválasztásával a szépérzékük, a leírások követése során pedig a szókincsük.
A könyvet 5 évesnél idősebb gyermekeknek ajánljuk, és itt-ott szükség van szülői segítségre is.

cser_vagj.jpg

Játékos falatok gyerekzsúrra

Születésnapi zsúr, egy esős reggel, egy válogatós gyerek. A megoldás ugyanaz: játékos falatok.
Ugyan melyik gyerek tudna ellenállni egy vidám pizza bohócnak, egy hófehér tejberizs várnak vagy mulatságos retek katicának? Ezek a vidám ételfigurák, nemcsak mutatósak, hanem nagyon finomak is. Elkészítésükkel garantáltan felejthetetlen élményeket szerezhetünk, sőt gyermekeinket is bevonhatjuk a készítésbe.
A könyv a legnépszerűbb figurák köré csoportosította az egyes témákat: cowboyok, lovagok, indiánok, ördögök, állatok, stb.

A könyvben szereplő ötletek alapján valósítsa meg saját elképzeléseit is!

cser_gyerekzsur.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6012539751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása