Fűszerkertet már egészen picike helyen is kialakíthatunk, legyen szó a balkonról, a konyhaablakról, vagy egy kis szegletről az udvaron. A munkánk gyümölcsét pedig egész nyáron élvezhetjük a frissen szüretelt fűszernövényeink formájában. Ha pedig nagyon beindul az üzem, télire is eltehetjük a kincset érő friss termést, akár szárítva, akár fagyasztva.
A raklap igazi kincsesbánya, s lám, még fűszerkert kialakításánál is hasznos lehet.
Befőttes
Tartósítás
Ha "túl sok" fűszer terem a kiskertünkben, érdemes a frissen fel nem használt termést télire tartósítani. Erre több módszer is kínálkozik, remek ötlet (magam is kipróbáltam) a jégkockatartós, olívaolajos fagyasztás. Amikor kell, csak előkapunk egy fűszerkockát, és mehet is az ételbe.
Szárítva és eltehetjük, vagy fűszerolajok is készülhetnek, ez utóbbi pedig remek ajándék is lehet!
Forrás: pinterest
Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!
Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.
Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.