Színes Ötletek

a kézügyes blog

Készítsünk szappanfelhőt!

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai napra egy látványos, kísérletezős játékot hoztunk!

 

A játék neve pedig szappanfelhő. Semmi másra nem lesz szükség, csak a legegyszerűbb, legolcsóbb szappanra. Persze attól, hogy valami olcsó, még kell pazarolnunk, és nem is fogunk. A kísélet végeztével arra is mutatunk ötletet, hogy a szappanfelhőt miképpen lehet újra felhasználni.

És akkor a kísérlet!

A szappan helyezzétek egy darabka sütőpapírra és mehet is a mikróba. És jöhet is a leskelődés. Kapcsoljátok be a sütőt (mi 450 watton használtuk), és figyeljétek, mi történik!

A mi sütőnknek is ilyen rácsos az ablaka, szóval figyelni de kell, de a hatás nálunk is pontosan ugyanez volt:

Ahogy kihűl, persze kézbe is lehet venni, könnyű, habos, légies, akár egy valódi  felhő.

Amilyen könnyű, naná hogy olyan sérülékeny is. Könnyen porrá lehet zúzni az egészet, innentől kezdődik a hóesés kísérlet. A szappanhónak viszont egyáltálan nem kell a kukában landolnia. Egy kis langyos vízzel ismét egyneműre lehet gyúrni az egészet. Persze elektromos habverővel rá is lehet segíteni, de minek? A gyerekek imádnak gyurmázni, nemde?

A kész masszát pedig formákba tölthetjük (sütőformák, gipszkiöntő formák, sütiszaggatók, homokózjátékok, hogy csak párat említsek) és visszaszilárdulva újra szappan lesz a szappanból. Ezekkel pedig garantált a kézmosás, tuti, hogy nem kell többet könyörögni a srácoknak.

Forrás: our best bites

Kellemes szórakozást kíván a Pritt!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2712354679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása