Színes Ötletek

a kézügyes blog

Óvjuk meg a Földet! Környezetbarát ötletek gyerekeknek

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal csupa környezetbarát kreatív ötletet mutatunk, amelyek segítségével játszva hívhatjuk fel gyermekeink figyelmét az újrahasznosítás fontosságára!

1. Papírgurigák

2

 

DIY Lianas in Different Colors

Toilet Roll SPRING FLOWER

Papírgurigákból sokféle játékot és díszt készíthetünk, remek kreatív alapanyag. Fákat, lombos erdőket is mintázhatunk, közben pedig megtaníthatjuk, mennyire fontos szerepük van bolygónk életében a fáknak, amelyek ráadásul a papírgyártás alapanyagai is, ezért kiemelten fontos az újrahasznosításuk.

2. Tojástartók

A tojástartónak minden egyes kis darabja felhasználható valamire. Óvodai, iskolai foglalkozásokon, szakkörökön, táborozáskor, kézműves rendezvényeken is bevethető, minden évszak színes lehetőségeket rejt. 

CATERPILLAR

Double EGG STANDS

Double EGG STANDSCute crabby3. PET-palackok

Ásványvizes és egyéb palackokból nem csupán jópofa játékokat és díszeket, hanem használati tárgyakat is készíthetünk.

Cola Bottle FISH kids craftPlastic Bottle APPLESplastic bottle basket

1

9

4. Tetra pak dobozok

Tejes vagy éppen üdítőitalos dobozok is előfordulnak a legtöbb háztartásban. Szintén nagyszerű alapanyagok kreatív tevékenységekhez.

DIY house for toys from an empty milk boxMilk Carton CityOver 25 Milk Carton Craft Ideas5. Konzervdobozok

Szintén sokrétűen felhasználható alapanyag. Dísztárgyak mellett, tárolásra, ültetésre, lámpások készítéséhez is tökéletes.

DIY Tin Can Lanterns | Craft By Photo

tin can crafts

tin can crafts

tin can craftsA fölöslegesnek bizonyuló háztartási hulladékokat pedig szelektíven gyűjtsük és kezeljük, tanítsuk meg ennek fontosságát a felnövekvő generációknak.

Források a képekre kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2412354785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása