Színes Ötletek

a kézügyes blog

Húsvéti shabby chic

Kopott, repedezett, foltos, ugyanakkor elegáns, romantikus, ízléses, ez a shabby chic. A fehér, bézs, ekrü színeket felsorakoztató stílus manapság igen közkedvelt a lakberendezésben, ami a kreatív hobbi szerelmeseinek is kiváló terep arra, hogy lakásukat saját kezűleg öregített bútorokkal, kiegészítőkkel szépítsék.

A közelgő húsvéti ünnep kapcsán most egy olyan technikát mutatunk, ami bármilyen felületen alkalmazható, a végeredmény pedig garantáltan shabby stílusú lesz. 

Amire szükségünk lesz:

Valamint csipkeszalag, szaténszalag, fafigurák (gomb, szívecske), papírvirágok, hobbiragasztó és gombostű.

Első lépésként alapozzuk le a felületet akrilalapozóval vagy fehér akrilfestékkel.

Száradás után használjunk repedőpaszta alapozót, amit ecsettel vigyünk fel egyenletes, nem túl vastag rétegben.

A repedőpasztát spatulával kenjük fel, vastgabb felvitel esetén ritkább, de nagyobb barázdákat kapunk, vékony felvitel esetén a repedések sűrűbbek lesznek.

A paszta száradás közben megrepedezik. Miután teljesen megszáradt óvatosan pamacsoljuk át bézs akrilfestékkel úgy, hogy a repedésekbe ne kerüljön festék. A végén kicsit megfröcskölhetjük földbarna akrilfestékkel, ahogy a vintage tojásoknál is csináltuk. 

Ezután már csak rá kell ragasztani a csipkeszalagot és a szaténszalagot.

Koszorú esetén a repesztett felületet díszíthetjük kopottasra festett fafigurákkal,  masnival, stb., amiket hobbiragasztóval vagy gombostűvel rögzíthetünk.

Voilá:

Dekoratőr: Boda Gabriella (http://bryellhobbi.blogspot.hu)

Fotó és styling: Varga Judit (http://blog.juditu.hu)

További technikák: Pentartdekor blog 

ÚJDONSÁG

Mostantól a Színes Ötletek webáruházban is elérhető sokféle Pentart termék, pl. a bemutatott repedőpaszták is, így nem csak az ötleteket lesheted el, de a hozzávalókhoz is beszerezheted!

Teljes kínálatunk a képre kattintva megtekinthető!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4312355327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása