Színes Ötletek

a kézügyes blog

Ámulatba ejtő kreppvirágok lépésről-lépésre 1.
Korábbi cikkünk ráncfelvarrva

picmonkey_image.jpg

A legegyszerűbb krepp-papírból néhány fogás elsajátításával teljesen élethű virágokat készíthetünk. Az alábbi részletes leírások és fázisfotók alapján bárki bátran nekifoghat egy-egy csokor összeállításának. Sorozatunk mai, első részében virágzó cseresznyefaágat és bűbájos margarétákat készítünk, következő alkalommal pedig elsajátíthatjátok a harangvirág és a gyöngyvirág fortélyait is.

Virágzó cseresznyefaág

anyagok egy virágághoz:

  • Krepp-papír: fehér, zöld, fahéjbarna
  • Olló
  • Vonalzó
  • Ecset és sárga festék
  • Cikcakkolló
  • Ceruza
  • Drót, Ø 0,4 mm, 132 cm hosszú; Ø 1 cm, 15 cm hosszú
  • Laposfogó
  • Kétoldalú ragasztószalag, 0,7 cm széles
  • Ceruza: piros vagy rózsaszínű
  • Ár vagy zsákvarrótű
  • Ragasztópisztoly

1.jpg

 

  1. A fehér krepp-papírból vágjunk le egy 3 cm hosszú, 2 cm széles csíkot, és a hosszanti oldalát 2-3 mm-enként vagdossuk be 1,2 mm mélyen. Az így kapott rojtokat egyesével sodorjuk össze, végüket fessük be sárgára.

2.jpg

  1. A Ø 0,4 mm-es drótból vágjunk le egy 7 cm-es darabot, cseppentsünk az egyik végére forró ragasztót, és ragasszuk rá a kirojtozott papírcsík egyik rövid oldalára. A hosszabb oldalára ragasszunk kétoldalú ragasztószalagot, és a védőfólia eltávolítása után szorosan csavarjuk fel a papírcsíkot drótra.

3.jpg

  1. Másoljuk át a fehér virág és a zöld csillag sablonját a megfelelő színű krepp-papírra és vágjuk ki őket. Piros vagy rózsaszínű ceruzával húzzuk ki a virág körvonalát. A csillag és a virág közepébe is fúrjunk kb. Ø 2-3 mm-es lyukat.

4.jpg

 

  1. A porzószálakat tartó drótot dugjuk át a virág és a csillag közepén. Az előre elkészített, ragasztós zöld papírcsíkkal vonjuk be a drótot, és már kész is a meggyfavirág. Készítsünk még 2 ugyanilyet.

5.jpg

 

  1. A fehér krepp-papírból vágjunk ki két 4 x 4 cm-es négyzetet. Az egyikből gyúrjunk gombócot és tegyük a másik közepére.

6.jpg

 

  1. A négyzetlapba úgy csomagoljuk be a papírgombócot, hogy csepp formát kapjunk. A végébe cseppentsünk forró ragasztót, és nyomjunk bele egy 7 cm-es drótdarabot (Ø 0,4 mm).

7.jpg

 

  1. A fehér krepp-papírra másoljuk át a fehér szirom sablonját, és vágjunk ki 3 darabot. Piros vagy rózsaszínű ceruzával húzzuk ki a körvonalakat.

8.jpg

 

  1. A szirmokat ragasszuk fel a csepp alakú elemre.

9.jpg

 

  1. Vágjunk ki még egy zöld csillagot, húzzuk fel a drótra a virág tövéhez, a maradék drótot pedig vonjuk be a már elkészített, ragasztós, zöld papírcsíkkal. Készítsünk még egy ugyanilyen virágbimbót.

10.jpg

 

10. Másoljuk át a zöld levél sablonját a krepp-papírra és vágjuk ki cikcakk ollóval. Tegyünk rá egy kis darab kétoldalú ragasztószalagot.

11.jpg

 

  1. A Ø 0,4 mm-es drótból vágjunk le 5 cm-t és vonjuk be zöld krepp-papírral. Az egyik végét ragasszuk a levélre. Ugyanígy készítsünk még 5 levelet.

12.jpg

 

  1. A fahéjbarna krepp-papírból készítsünk ragasztós csíkokat (l. Pipacs, xy. old.). Fogjunk össze 3 virágot, 2 bimbót, tekerjük át egy kb. 5 cm-es, Ø 1 mm-es drótdarabbal, és a találkozási pontot vonjuk be a fahéjszínű papírcsíkkal. A drót beborítása közben rögzítsünk a virágok alá még öt levelet is: kész a meggyfavirágzat.

13.jpg

 

  1. Készítsünk még két kisebb virágzatot is (mindegyikben 2 virág, 1 bimbó és 3 levél legyen), és ragasszuk a meglévő alá. A drótot kicsit hajlítsuk meg, a leveleket igazgassuk el.

14.jpg

 

Margaréta

  • Anyagok egy virághoz:
  • Krepp-papír: sárga, fehér, zöld
  • Olló
  • Laposfogó
  • Ceruza
  • Vonalzó
  • Drót, Ø 0,8 mm, 30 cm hosszú
  • Ragasztópisztoly

 

15.jpg

  1. A sárga krepp-papírból vágjunk le egy 25 cm hosszú, 4 cm széles csíkot. Hajtsuk félbe hosszában. A hajtásvonalat vagdossuk be 0,2 cm-enként 1 cm mélyen. A papírcsík másik szélére ragasszunk kétoldalú ragasztószalagot.

16.jpg

 

  1. Fordítsuk ki a papírcsíkot a másik oldalára, távolítsuk el a szalagról a védőfóliát és ragasszuk össze a csík két felét.

 

17.jpg

  1. A papírcsík végére cseppentsünk forró ragasztót és rögzítsük a drót egyik végét.

18.jpg

  1. Ragasszunk a csíkra kétoldalú ragasztószalagot, távolítsuk el a védőfóliát, és a papírcsíkot szorosan csavarjuk fel a drótra. Ez lesz a virág közepe.

19.jpg

 

  1. A fehér krepp-papírból vágjunk le egy 25 cm hosszú, 5 cm széles csíkot, hosszában kétszer hajtsuk félbe, és 1 cm-enként vagdossuk be 3,5 cm mélyen.

20.jpg

 

  1. A bevagdosott rojtokat kerekítsük le, a papírcsíkot húzzuk szét, az aljára ragasszunk kétoldalú ragasztószalagot.

21.jpg

 

  1. A védőfóliát távolítsuk el, és a virágszirmos papírcsíkot ragasszuk a virág közepe köré.

 

22.jpg

 

8. A több sorba rendezett szirmokat vágjuk egyforma hosszúságúra.

23.jpg

  1. Másoljuk át a csészelevelet a zöld krepp-papírra és vágjuk ki. Ragasszuk fel a virágfej tövéhez.

 

24.jpg

 

  1. A pipacsnál leírt módon (l. xy. old.16.-17. pont) készítsünk ragasztós zöld papírcsíkokat, és vonjuk be velük a drótot.

25.jpg

  1. Másoljuk át a zöld krepp-papírra a levelek sablonjait. Vágjunk ki egy kicsit és két nagyot. Ragasztópisztollyal rögzítsük őket a virágszáron.

26.jpg

 

Könyvajánló a témához

Ha kíváncsi vagy az alkotó további munkáira is, illetve érdekel a kreppvirágok készítése, szeretettel ajánlom figyelmedbe az alábbi kötetet, amely újdonság a Színes Ötletek sorozatban.

kreppviragok.jpg

A posztnak hamarosan folytatása következik, figyeld az oldalt!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2212592639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása