Színes Ötletek

a kézügyes blog

A virágorigami alapjai

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mindenkit, aki szereti a papírhajtogatást, elvarázsol majd a virágorigami, hiszen nagyszerű tevékenység, és a lehetőségek tárháza végtelen. 

viragorigami_magyar_1-32-16.jpg

A virággömbök a legszebben színes, mintás papírokból mutatnak, de választhatunk felületükben mintás (dombornyomott) papírt is. Mindig négyzet alakú papírt használjuk. A mérete a tervezett virágdísz méretétől függ, készülhet kisebb vagy nagyobb is. A képen látható virágdísz 60 db 10*10 cm-es papírból készül. Szükség lesz még jó minőségű papírragasztóra és kisebb csipeszekre (esetleg hajcsatokra).

Alapphajtás

Untitled-1.jpg

A bemutatott virágdísz egyporzós virágszirmokból összeállított virágfejekből áll. Ehhez 12 db 5 sziromból álló virágfejet készítsünk. Ebből a 12 db virágfejből az alábbiak alapján állítható össze a gömbdísz.

A virágfejek és virággömb összeállítása

viragfej01.jpg

Az ábra alapján állítsuk össze a díszt. Pompásan mutat terítékek mellett, ablakban függesztve, vagy akár ajtódíszként is.

Virágdísz háromporzós szirmokból

Ennél a dísznél is ugyanaz az elkészítés menete, 60 db zöld és sárga árnyalatú papírból készül. Az különbség a porzóknál van, ebben az esetben háromporzós virágszirmokból készítsük el a virágfejeket.

viragorigami_magyar_1-32-17.jpg

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr835358901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása