Színes Ötletek

a kézügyes blog

Házszám mozaikkal

Régóta dédelgetett vágyam volt, hogy a régi, rozsdás házszámunkat lecseréljem egy saját készítésű mozaikkal kirakott darabbal. Hétvégén volt egy kis időm, így a tervezgetés után gyorsan neki is veselkedtem.

2013-05-20 14.31.50.jpg

Rájöttem, hogy a legtökéletesebb formájú számokat akkor kapom, ha magát a régi házszámot használom sablonnak. Folpack fóliát rögzítettem a tetejére, majd egy réteg öntapadós háló (gipszkartonozásból maradt) következett. Ezután nekiállhattam a kirakósnak. A számokat töredezett mozaikdarabokból rakosgattam ki. Ez a fajta mozaik gyárilag töredezett és igen apró, így elég sok türelmet igényel a vele való munka, de megéri (INNEN többféle színárnyalatban rendelhettek). A kis darabkákat fagyálló mozaikragasztóval rögzítettem, ez egy tubusos változat, az ilyen aprólékos munkákhoz tökéletesen bevált.

Alakul a hármas...

2013-05-20 11.19.55.jpg

és a hatos is!

2013-05-20 14.32.11.jpg

Amíg száradtak a számok, a régi házszámtábla mérete alapján leszabtam az alapot OSB-lapból.

2013-05-20 14.31.32.jpg

Száradás után óvatosan lehúztam a fóliáról (a hálóval együtt) a számokat. A hálóról levágtam a felesleget, majd ráragasztottam a falapra. A többi rész már haladósabb volt. A külső peremet 1x1 cm-es zöld üvegmozaikkal raktam körbe, a köztes részhez pedig egy törött üveglapot aprítottam tovább. Egy nagyobb darabot zsákba raktam, majd kalapáccsal összezúztam. Ezeket a darabkákat mozaikvágóval szabtam megfelelő formájúra. Száradás után fehér fugával töltöttem fel a réseket. Ez a legélvezetetesebb része az egész munkának, mert a kezem alatt elevenedik meg a hőn áhított motívum.

A végleges állapot:

2013-06-07 09.40.452.jpg

Még nem került a helyére, de mutatok majd egy képet arról is!

2013-06-07 09.40.32.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr675349352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jonymex 2013.08.11. 18:18:40

Tökéletes és szép munka!

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása