Színes Ötletek

a kézügyes blog

Különleges ajándékcsomagolási technikák (X)

Elérkeztünk sorozatunk utolsó bejegyzéséhez, amelyben különleges ajándékcsomagolási technikákat gyűjtöttem nektek. Aki esetleg lemaradt a korábbi bejegyzéseimről, azoknak emlékeztetőül (az elolvasáshoz katt. a szövegre): Csináld-magad ajándékdobozok, és Masnitrükkök csomagoláshoz.

gift wrapping.jpg

Kisebb méretű gömbökkel nagyon látványossá tehetitek a csomagolást, egy egyszínű papírral tökéletes párost alkotnak.

A csomagoláshoz úgy általában ajánlom az olló nélküli ragasztószalagot, áldom a nevét a feltalálójának. Olló és adagoló nélkül, egy (!) kézzel is könnyedén téphető. Gondolom, ismerős az a szitu, amikor a félig becsomagolt ajándékot egyik kezetekkel tartjátok, a másikkal pedig megpróbáljátok letépni a celluxot. Na, ezt a mutatványt jelentősen megkönnyíti ez a kézzel téphető szalag. A másik jó tulajdonsága, hogy sok felületről könnyen visszaszedhető, így ha elrontjátok a csomagolást, még akkor sincs veszve semmi. Én a csomagolópapírok közül amit csak lehet, megmentek (év közben még sokat kreatívkodunk belőlük, meg eleve nem pazaroljuk feleslegesen a papírt), és egy ilyen visszaszedhető ragasztóval még könnyebb a dolgom. 

Hópelyhes díszítés

Egyszerű és látványos ötlet, a pelyheket teljes egészében, vagy csak egy ponton rögzítve is felragaszthatjátok. EBBEN a blogbejegyzésemben rengeteg hópehelymintát találtok. 

mslkids120_hol02_snowflake_presents_xl.jpg 

Az újrahasznosítás jegyében

Nini, újságpapírból is lehet egész pofás csomagolást készíteni. Persze a nagyinak nem ilyet szánnék, de barátnőnek/havernak szerintem, simán belefér.

newspaper-wrap-1209-de.jpg

Egy trükk hajtogatással

A kivágott rész alá mindenképpen kell egy eltérő színű papírt ragasztani, hogy kiemelje a mintát és eltakarja a csomag tartalmát.

gift-wrap-ideas13.jpg

Gyermekrajzok

Na, ezzel már meg lehet dobogtatni a nagyi szívét. Az apró kezek munkáit ilyen formában is megőrizhetjük, szerintem, ez nagyon kedves ötlet.

gift-wrap-ideas16.jpg

Romantika a köbön

Finom, elegáns megoldások, kellemes, szolid színek, többféle alapanyag. Időigényes, de mindenképp megéri. 

gift-wrap-ideas8.jpg

A megunhatatlan fényképes

Egy ilyen csomagoláshoz bőven jól használhatók az otthon kinyomtatott fotó, ezeket csak papírragasztóval rögzíteni kell a csomagra. A ragasztó ne legyen túl folyós, nehogy eláztassa a képeket, a legjobb hozzá egy stiftes változat.

gift-wrap-ideas15.jpg

Színes muffinpapírból

Ezek a helyes kapszlik annyi mindenre jól. Láthattuk már lámpabura díszeként, vagy virágként tündökölni, és lám, ajándékcsomagoláskor is hasznukat vehetjük!

gift-wrap-ideas11.jpg

Tortacsipke

És ha már úgyis a konyhában garázdálkodunk...

gift-wrap-ideas3.jpg

Natúr stílus

Akihez ez a stílus áll közel, apró gombokkal remekül feldobhatja a csomagolást.

recycle 13.jpg

Díszítés levelekkel

Egy-egy fenyő- vagy magyalág pont elég, ez így tökéletes.

IMG_4599.JPG

Források és még több ötlet a képekre kattintva!

Különleges ötletek sokféle témában felnőtteknek és és gyerekeknek a Pritt.hu-n.

Kellemes időtöltést!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr684975033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilluka11 2014.02.06. 08:25:09

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tortacsipkét mivel érdemes papírra ragasztani? spray vagy inkább ecsettel jobb felvinni rá a ragasztót? melyikkel fog szépen kinézni? :)

Köszönöm!

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása