A süthető gyurmával alkotni nem annyira bonyolult, mint azt elsőre gondolná az ember, csak ismerni kell a fogásait, trükkjeit. Így a kevésbé kézügyesek is remekműveket gyúrhatnak pillanatok alatt.
A következő képsorokat követve pár lépésben fény derül egy első pillantásra komplikáltnak tűnő csigaház elkészítésére. Két különböző (lehetőleg kontrasztos) színű gyurmára lesz szükség, amelyből az egyiket (sötétebbet) süveg formájúra alakítsátok, majd a másikat vékonyra nyújtva vonjátok be vele a süvegnek nagyjából a felét (1. lépés).
A bevont részt pengével vagy sniccerrel vagdaljátok be minél sűrűbben (2. lépés).
Egy kis formázás és a fölösleg levágása után fel is tekerhetitek a csigát. (3-5. lépés).
Végül a csiga alját is vonjátok be a világosabb színnel, hogy egységes legyen (6-8. lépés).
Mehet is a sütőbe.
Néhány általános infó a süthető gyurmáról, azoknak, akik most ismerkednek a témával: 120 °C-on, a tárgy nagyságától függően 20-30 perc alatt kiégethető. Mikrót ne használjatok az égetéshez. A kész tárgyat 3-4 napon belül mindenképpen égessétek ki. A formázáshoz használt eszközöket langyos, mosószeres vízzel tisztíthatjátok meg.
Gyurmalelőhely nagy választékkal: ITT.
Az ötlet forrása: livemaster.ru
További ötletek a témában a blogon (kattints a részletekért):
- Dekoratív medálok
- Cukormázas fánk süthető gyurmából
- Marcipános szedertorta süthető gyurmából
- Inspiráló galéria
- Pomádé stílusú apróságok
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.