Színes Ötletek

a kézügyes blog

Programajánló: Szappan- és kozmetikumkészítés természetes alapanyagokból

 Böngészés közben egy olyan különleges oldalra bukkantam, ahol többek között natúrszappanok és -kozmetikumok készítését, keverését tanulhatjátok meg. Aki ismer, már jól tudja, hogy az újrahasznosítás és a környezetvédelem szívügyem, ezért is ajánlom nektek ezeket a foglalkozásokat. Az eredmények roppant csábítók, nézzétek csak a képet: 

 

Miért is jó a házilag készített szappan?

"Csak növényi eredetű olajokat, színezékeket (fűszerek, szárított virágok) és illatokat (100% illóolajokat) használunk.
A készülő szappanunkban összetevői között szerepel az olívaolaj, mely rengeteg vitamint (E, A, D, F, K) és aromás vegyületet tartalmaz.

Antioxidáns, antiszeptikus hatású, nyugtatja a bőrt.

További hozzávaló a bőrvédő, hidegen sajtolt napraforgóolaj és a habzó kókuszvaj."

A foglalkozás végeztével pedig már otthon is képesek lesztek elkészíteni a saját szappanotokat, illetve saját recepteket összeállítani. 

 

A kozmetikumkeverős foglakozás témái pedig:

  • tusolás alatt/után használandó testápoló tömböt (masszázs tömb),
  • ajakírt (vagy szájrúzst természetes színanyagokkal),
  • dezodor stiftet,
  • házi fogkrémet,
  • speciális krémekként: körömvirág krémet és izomfájdalmakra való krémet (amolyan tigrisbalzsam),
  • tigrisbalzsamot

Ezek mellett szoktak tartani sajtkészítéses foglalkozást és ruhacserés alkalmakat is. Ez utóbbi abból áll, hogy a megunt, de még hordható ruháitokat lehet csereberélni, egy ilyenre tuti benevezek egyszer. A megmaradt ruhák sem vesznek kárba, rászorulók kapják meg, vagy újrahasznosítják. Szóval mindenképpen jó célt szolgál!

Ha fontos neked is a környezetvédelem és az újrahasznosítás, ha szereted a natúrkozmetikumokat, és szeretnéd magad készíteni, látogasd meg a Messzelátó Egyesület oldalát.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr974314750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása