Színes Ötletek

a kézügyes blog

Tündöklő karácsonyi gyöngycsillagok

 Idén a karácsonyfánkra gyöngycsillagok is fognak kerülni, már a dobozban lapulva várják, hogy elfoglalhassák helyüket egy-egy ágon. De emellett még más dolgokra is használhatók, függeszthetitek az ablakba, vagy a teraszra, lehetnek az ünnepi teríték részei, vagy a csomagolás díszei is.

 

A készen kapható csillag formájú drótalapokra nagyon könnyű dolgozni, hiszen csak fel kell fűzni az ágakra a különböző méretű gyöngyöket. Pillanatok alatt kész és nagyon látványos az eredmény, nem könnyű leállni, ha egyszer elkezditek.

Anyagok:

Elkészítés:

Ezekben a csillagokban az is jó, hogy egyrészt több méretben kaphatók, másrészt az ágak száma is változó. Amúgy a végéből is le lehet csippenteni, ha például már épp nem fér fel egy újabb gyöngy, de az eldogozáshoz még hosszú a megmaradt rész. Az eldogozás is egyszerű, egy kúpos fogóval kör alakban visszahajlítjuk a drót végét, így a gyöngyök stabilan a helyükön maradnak.

 

Bármilyen gyöngyfajtát a tetszőleges sorrendben használhatunk. Plusz ágakat is beszúrhatunk a meglévők közé, ha még hópelyhesebb hatást szeretnénk elérni. Vékony, gyöngyfűződrótot használjunk, tekerjük rá egyszeresen az egyik ágra két gyöngyszem közé, fűzzük rá a kívánt gyöngyöket, majd tekerjük rá a következő ágra is, ugyanoda, ahová az előző ágon rögzítettük. Így haladjunk körbe. A maradék drótvéget rejtsük el, azaz fűzzük bele a gyöngyökbe.


 

A képeken látható csillagokat egyébként a decemberi Praktikában is megtaláljátok (51. oldal), ugyanis a magazin felkérésére készültek. Ezúton is köszönöm a lehetőséget, öröm volt!

További pompázatos mintákat találtok a témához a Gyöngycsillagok karácsonyra című könyvben.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek blog Facebook közösségéhez: itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr213437370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása