Színes Ötletek

a kézügyes blog

Farsangi türkiz-arany álarc

 Az álarckészítésben az a jó, hogy szinte minden technikát bevethetek, mindenféle kelléket használhatok hozzá, nincs benne semmi kötöttség. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiz-arany álarc

Létezik sokféle álarcalap, műanyag, gipsz vagy akár papír. Nekem ez a gipszalap lett a kedvencem, emlékszem, milyen sokáig kerestem az öntőformáját, és mióta megszereztem, csak ezt használom.

 

Anyagok:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Ha gipszre festünk, a fehér alapszín ellenére érdemes alapozni, mert nagyon beszívja a festéket. És akkor már inkább a fehér alapozót szívja magába, mint a csodaszép arany színű festéket. Alapozás után felfestettem a türkiz motívumot, a többi részt pedig egyenletesen arany színűre festettem (hála az alapozásnak, elég volt egyetlen réteg). Miután megszáradt, a türkiz matricás festékkel kezdtem a kontúrozást, a zöld minta alapkontúrját vittem fel. Ennek száradása után kifestettem a körbekontúrozott részt. Szándékosan az aranyszínre festettem rá a türkizzel, ettől olyan tengerzöldes árnyalatot kapott az egész. A szem föle kentem egy kevés csillámos festéket is. Az egészet belakkoztam két rétegben, megvárva az egyes rétegek száradását. A 3D-s kontúrral a pöttyöző és egyéb díszítéseket csak ezután vittem fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szalagot ragasztópisztollyal rögzítettem az álarc hátsó peremére, minden ragasztásnál kicsit meggyűrtem, hogy szépen fodrozódjon.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-csoportjához, hogy a következőről se maradj le. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr352598083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kószalidérc 2011.01.19. 21:09:41

tyű ezek nagyon szépek. csak a szalag nem tetszik rajtuk. amugy nagyon bejönnek.

nyisznyasz 2011.01.19. 21:11:29

nekem meg pont a szalag tetszik, ilyet még nem láttam.

pataya 2011.01.20. 09:57:49

Tavaly volt szerencsém Velencében karneválozni, ez az álarc nagyon sok szép emléket felidézett bennem. gratula, sikerült visszaadnod vele a karneváli hangulatot.

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása