Színes Ötletek

a kézügyes blog

Lélegzetelállító harisnyavirágok

A harisnyavirág-készítés egy egészen egyedülálló hobbitechnika, az elmúlt években tényleg elképesztő színvonalra fejlődött. A mai blogbejegyzésben ezt a technikát szeretném alaposabban körüljárni, illetve sok-sok inspiráló ötletet mutatni nektek az alkotótevékenységhez.

picmonkey_collage.jpg

Szükséges anyagok:

  • Krepp harisnyanadrágok (régi, lyukas darabok is jól használhatók!)
  • Textilfesték (áztatós fajta)
  • Vastagabb rézdrót 0,6-0,8 mm
  • Kreppszalag
  • Sablonok a hajlításhoz (sütiszaggatók bevethetők e célra)
  • Csípőfogó, laposfogó

 

h_post_159383_import_ba8910f70cee9fb3.jpg

Az alapelv

A harisnyavirágok vázát lágy, ugyanakkor vastagabb drótból hajlítjuk meg, ezekre húzzuk rá az előzetesen megfelelő színűre festett harisnyákat. A drót formázását kézzel is elvégezhetjük, de sablonok segítségével is megoldható. A drótot nagyjából a kétharmadánál formázzuk meg, a maradékot pedig spirálszerűen tekerjük össze (fogó segítségével könnyebb). 

h_post_159383_import_fb98ed04279c0cf9.jpg

A harisnyadarabokat szorosan illeszkedve húzzuk fel a drótvázra. Csomózzuk rá, majd kreppszalaggal vonjuk be a szárrészt. Ez egyenletessé, élethűvé varázsolja, és a elfedi a csomót és a drót eldolgozását. Így haladjuk sorban, készítsük el a virág minden egységét (szirmok, levelek).Végül a részegységeket állítsuk össze, a drótokat tekerjük össze, majd kreppszalaggal vonjuk be. A szárat vastagabb, erősebb drótból készítsük.A harisnyáknál a legjobban a legolcsóbb krepp harisnyák válnak be, mert ezeket könnyű festeni (a festéshez a fehér harisnyák alkalmasak). Használhatunk eleve színes harisnyákat is.Beszerezhetünk előregyártott műanyag bibét és porzót is, de ezek drótra tekert gyöngyszemekkel is helyettesíthetők!

És akkor jöjjenek az ötletek:

9.jpg

3.jpg

15.jpg

16.jpg

4.jpg

 

17.jpg

5.jpg

 

18.jpg

6.jpg

19.jpg

7.jpg

2.jpg

8.jpg

1.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

 

Forrás: pinterest/creative mamy

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr812416995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lovászné Zsifkovics Csilla (törölt) 2017.04.20. 16:36:39

Csodálatosak !! Mivel nekem semmi kézügyességem nincs szeretnék ilyet vásárolni. Hol tehetném meg ?

Velato 2017.04.21. 19:19:59

A klasszikus üvegszálas (nem lycrás, 15 denes) harisnyák is jó alapanyag lehetnek?

akati1984 2017.04.24. 08:03:17

Puszito!!!! Az izlestelenseg csucsa!!!!!! Gratulalok az Index-nek, hogy ilyen fortelemmel rombolja a plebs amugy sem kifinomult stilusat!!!!

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása