Színes Ötletek

a kézügyes blog

Mókás papírállatkák kreatív pályázatunk alkalmából

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésünket az állatok világnapja ihlette, amelyet a múlt héten ünnepeltünk világszerte.

1.jpg

Múlt héten ünnepeltük világszerte az állatok világnapját, amelyet Assisi Szent Ferenc emléknapján tartanak minden év október 4.-én, 1931 óta. A ferences rend alapítója a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, és már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Nem kell tudnunk az állatok nyelvén ahhoz, hogy szeressük őket. A Pritt Kreatív Klub és a Színes Ötletek most induló pályázatával többek között ennek a fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. Ha szereted az állatokat, és szerinted is fontos közös környezetünk védelme, most itt az alkalom, hogy megmutasd. Készítsd el kedvenc állatod újrahasznosítható anyagokból, két- vagy háromdimenziós pályamű formájában, ragasztásos technikával, küldd el nekünk, és nyerj értékes ajándékokat a pályázat szervezőinek felajánlásában! Felhasználható anyagok: Színes papír, bármilyen újrahasznosítható anyag (tej- és üdítőitalos dobozok, kartonok, műanyag fóliák, buborékfólia, hungarocell, cipősdoboz, stb.) Légy kreatív, a lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt! Fontos, hogy a pályaművek ragasztásos technikával készüljenek!

Beküldés módja:

Készíts három fényképet a pályaművedről: egyet készítés közben, egyet magáról az alkotásról, egyet pedig úgy, hogy te is rajta vagy az elkészült műveddel, és küldd el a fotókat a prittpalyazat@cserkiado.hu e-mail címre! A részletes pályázati kiírást a Pritt Kreatív Klub Facebook oldalán találjátok meg! 

A mai bejegyzésben a pályázathoz szeretnénk kedvet csinálni és ötleteket adni mindnyájatoknak!

A papír sokoldalúan felhasználható kézműves alapanyag. Téphető, gyűrhető, vágható ragasztható – és természetesen hajtogatható. Posztunkban olyan papírállatkákat gyűjtöttünk össze, amelyek alapformája hajtogatott, majd ragasztással egészítjük ki. Végül filctollal megrajzoljuk az arcot és az egyéb mintákat.

Afrikai szomszédok - elefánt és zsiráf 

s5.jpg

A mintaív alapján állítsuk össze a figurák testét.A zsiráf fejét külön vágjuk ki, és ragasszuk a nyak végére úgy, hogy fogjuk közé a szarvakat. Az elefánt füleit az egyik, illetve másik oldalról ragasszuk fel úgy, hogy a ragasztófület szúrjuk a fejrész és a test oldala közti résbe. Az ormányt hajlítsuk felfelé ceruza vagy olló élén végighúzva. Az agyarakat kétoldalról ragasszuk fel. Végül filctollal rajzoljuk meg az arcokat és a zsiráf mintázatát.

s6.jpg

 

Katica és pillangó

2.jpg

A katica testét úgy ragasszuk össze, hogy előzőleg illesszük közé a csápokat. A csápok végére rögzítsünk selyempapírból gyűrt golyót. A testet mindkét oldalról díszítsük pettyekkel. A lábakat alulról ragasszuk fel. A lepkénél a csápokat hátoldalról ragasszuk fel. A szárnyakat a test hátoldaláról, a fejet elölről rögzítsük. A figurákat színezzük ki a kép alapján.

s4.jpg

s3.jpg

Béka és kiskacsa

3.jpg

A mintaív alapján állítsuk össze a kacsa testét, majd a csőrt színezzük narancssárgára, a szemet és a csőr vonalait fekete filctollal húzzuk meg. A szárnyat hajtsuk ívelten kifelé. Készítsük el a békát is, majd mindkét figurát ragasszuk a kék fotókartonból kivágott tóra.

 s1.jpg

s2.jpg

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr285562987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása