Színes Ötletek

a kézügyes blog

Esküvői szezon: ötletek virágdíszek készítéséhez

Beindult az esküvői szezon, és egyre többen kértek tanácsot saját készítésű dekorációk készítéséhez. A virágdíszeknek több fronton is hasznát vehetitek , hiszen csodásan mutat a meghívókon, de a partidekorációnál is látványos lehet. Nem beszélve arról, hogy ez a megoldás teljesen egyedi, és a saját igényeiteknek megfelelően készíthetitek el. Egy-két csajos délután alatt (pl. közösen a leendő koszorúslányokkal) szuper dolgokat dobhattok össze.

1. Pompás pasztellárnyalatú virágok

6323338489_8ca9e92e0a_b.jpg

 

A fenti képsoron jól követhetők az egyes fázisok, és nézzétek csak, milyen szuper, hogy ugyanabból a papírból milyen sok különböző virágforma hozható létre. További különlegessége ezeknek a virágoknak, hogy akvarellpapírból készültek. Ezeket akvarellfestékkel ti is megfesthetitek a megálmodott árnyalatban, arra kell csupán figyelni, hogy szárítás közben pöndörödhet, ezért érdemes nehezéket is használni (vagy utólag átvasalni kíméletes fokozaton).

2. Krepp-papíros virág

 4785143323710229_Rwyn18LM_f.jpg

A krepp-papír nagyon sokoldalú alapanyag, bizonyítja ezt a képen látható csoda is. Az ára is igen kedvező, így nagyobb tételben is lehet tervezni vele. A virágokat pedig nagyobb méretben is el tudjátok készíteni, így asztaldísznek, lampionnak, belógatós dekorációnak vagy a széktámla díszeként is el tudom képzelni.

3. Filcanyagból

104145810102423740_AgHcvtmJ_f.jpg

IMG_0135.jpg

A filcanyag szintén rendkívül jól használható, főleg ilyen apróbb kis díszekhez. Jól mutat asztalon, a szalvétagyűrűn vagy például a koszorúslányos karján vagy hajában.

4.  Scrapbookpapír virágok

 fabric-flower-tutorial.jpg

A scrapbookpapírok elképesztően sokféle mintával kaphatók (ITT nézzetek körül), és meghívókhoz remek dolgokat készíthettek belőlük. 

5. Szaténrózsák

fabric rosette jewelry tutorial.jpg

 

rosette bib necklace tutorial 2.jpg

A selyem-, illetve szaténszalagok/anyagok klasszikus alapanyagok, elegáns, szolid fényük illik az alkalomhoz. Persze nem csupán hajdíszként szolgálhatnak, hiszen az ilyen virágok is jól mutatnak a szalvétagyűrűn,  de a köszönőajándékot is díszíthetitek vele.

A részletes elkészítésekhez és a források megtekintéséhez kattintsatok a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr934584085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőke Ildikó 2013.05.09. 11:37:53

Szép és gyorsan elkészíthető!

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása