Színes Ötletek

a kézügyes blog

Csináld magad: Levélmintás kerti járda

Kíváncsiak vagytok hogyan lesz ebből a méretes rebarbaralevéből kerti járda?

Szükséges anyagok:

  • Szép erezetű, nagy levelek (pl. rebarbara)
  • Hobbibeton (25 kg-es zsákban kapható barkácsáruházakban, Tüzépeken) 
  • A célnak megfelelő sablon az öntéshez
  • Olaj

Elkészítés:

1.

A levelek kiválasztása után kell találni egy olyan öntőformát, ami erre a célra megfelel. Lehet ez egy öreg szita rámája, valami nagyobb műanyag "gyűrű", de persze nem kell feltétlenül kör alakút keresni. A szögletes is megteszi.

 
 
2.
A öntést fóliával letakart, vízszintes helyen végezzük. A levelet érdemes olajjal bekenni, így a végén könnyen elválik majd a megkötött betontól. Próbáljuk rá a sablont, hová esik a legszebb/legérdekesebb minta.

  
3.
A betont a csomagolásán leírtak szerinti arányban keverjük be, majd önthetjük is. A sablonra helyezzünk súlyt (valami lapos dologra lesz szükség, hogy mindenhol lenyomja), nehogy kifolyjon alóla a massza. Ezután egy kis pihi következik, amíg megköt a járólap. Pár hétig -mielőtt kitesszük a kertbe- ajánlott száraz, meleg helyen szárítani.
 
 
 
Forrás: hemmariket
 
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr704406217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bosszancs 2012.06.01. 09:12:31

Szia!
Szeretném megtudni, hogy így simán csak a cement (nem beton) is elég járólapnak? Nem lesz-e törékeny.
Milyen minimális vastagságúnak kell lennie, hogy valóban tartós legyen?
Kell-e locsolgatni száradás közben?

Amit a képeken látunk, az szerintem lépőkőnek alkalmatlan, mert túl vékony és el fog törni használatban.

kreablogger 2012.06.01. 10:03:36

@Bosszancs: Szia! Eddig még nem volt időm letesztelni az ötletet, de tény, hogyha vékony, akkor eltörhet. Én így érzésre, minimum 7-8 cm vastagra önteném, de inkább több legyen (azért a cement szeret törni). Esetleg vékony vassal is meg lehetne erősíteni. Tudtommal a cementet nem kell locsolni, de ennek még utánakérdezek. :) És hamarosan letesztelem én is, mert nagyon tetszik, és majd beszámolok a tapasztalatokról.

kreablogger 2012.06.01. 10:11:37

@Bosszancs: Ami még fontos, hogy sóderágyba helyezd a kész lapokat. Ha jól van bekeverve és jól ki is van száradva, akkor azért az elég kemény lesz a cucc. Ha csak a beszáradt zsákos cementjeinkre gondolok, működnie kell ennek is! :)

Bosszancs 2012.06.04. 08:55:48

Szia!
Nekem is nagyon tetszik az ötlet, ezért kérdezősködtem.
A fektetés nem gond, a kertünkben saját fektetésű kb. 20 m hosszú, 1,2 m széles bontásból megmaradt téglajárda van már kb. 7 éve.
Most éppen stílusos lépőköveket kerestem, mert azok még hiányoznak innen-onnan és a mostani gyáriak nem illenek ide, a terméskövekből meg elég nehéz megfelelő "lábméretűt" találni, pláne még beforgatni, beásni is. Ja, és én valószínűleg csempedarabkákra fogom önteni, ami a teraszépítésből maradt hulladék.
Közben megtaláltam az eredeti, nem magyar honlapot is. Ott hobbybetonból készítették, csak a fordítógép mindkettőt cementnek fordítja :-)...

kreablogger 2012.06.04. 14:07:52

@Bosszancs: Hobbybeton, értem. Így már az egész kerekebb! :) Akkor viszont kijavítom én is a szöveget, mert valóban a google translate-t hívtam segítségül. Én csak svéd nyelven találtam meg a leírást, viszont ezt a nyelvet nem beszélem/értem. Köszönöm a segítséget! :) Így már én is bátrabban vágok neki a projektnek. Ha elkészül a járólapod, kérhetek róla képet? Nagyon kíváncsi vagyok...
(bontott téglából rakott járda mellé fog kerülni nálunk is)

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása