Színes Ötletek

a kézügyes blog

Lélegzetelállító ötletek PET-palack újrahasznosítására

 Naponta gyűlik otthon, tapossuk, gyűjtjük, visszük a hulladékszigetre, ismerős ugye? Azért néhány darabot az otthoni újrahasznosítás jegyében is megtarthatunk, nézzük, mire megyünk vele saját kezűleg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először is, a palackok talpával remekül lehet pecsételni. Öt "szirma" van, ahogy a cseresznyevirágnak is, így adja magát az ötlet, hogy mit nyomdázzunk vele. Így a tavasz küszöbén pedig kifejezetten üdítő látvány egy ilyen virágos falikép, nem?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festővászonra fessetek fel egy ágat. Nem kell különösebben szépnek lennie, a lényeg, hogy maradjon elég hely a virágoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy sekély tányérra öntsetek egy kevés rózsaszín akrilfestéket. Érdemes sűrűbb, jobb minőségűt választani, szebb lesz a végeredmény. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jöhet a játék!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: alphamom

Elég pár hétig a palackok alját gyűjtögetni (a többi része mehet a szigetre), máris elegendő mennyiség gyűlhet össze egy hangulatos függöny elkészítéséhez.

Az összeállításhoz tetszés/ízlés szerint damilt, drótot vagy szalagot is használhattok. Ne maradjanak ki a buliból a színes palackok sem! Én meg nem mondtam volna elsőre, hogy ez a függöny csúnya PET-palackokból készült, egyszerűen lenyűgöző.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: instructables

Lámpaburát is össze lehet ügyeskedni a kétvágott palackokból, nem tűnik vészesen nehéznek. Látványos, izgalmas darab, tetszik. Viszont ne hagyományos, hanem LED izzót használjatok hozzá, ezek nem csak tízszer hosszabb élettartamúak, hanem a fogyasztásuk is minimális, és nem forrósodnak fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Skasperbauer

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több ötletre szomjazol, kövess minket a Pinteresten is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr804299534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pángalaktikus-gégepukkasztó 2012.03.09. 13:24:39

A lámpa (is) állat jól néz ki, de ha túl sok hő éri könnyen deformálódhat, meglágyulhat...és a pörköltszaftba folyhat:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.03.09. 13:33:42

Mi speciel visszaváltjuk a pet-palackokat...meg az alu sörös, üdítősdobozokat is... :P :-)

THLM 2012.03.09. 14:28:36

@Johny the mocsok: "szór ecsém" lefordítanád magyarra?

halaloszto 2012.03.09. 14:59:15

@geegee: en meg nem veszek aludobozos sort, mert az maga a kornyezetszennyezes.

vajk

kreablogger 2012.03.09. 15:01:36

@penelope garcia: :)))))
Egyébként tényleg. Sokszor találkozom nagyon erőltetett és teljesen használhatatlan újrahasznosítós ötletekkel is. Ezekről viszont simán el tudom képzelni, hogy megvalósítsam én vagy bárki más. Teljesen normálisan néznek ki.

873ujr3rk 2012.03.09. 15:04:52

wcpapirgurigakbol is sok szepseget lehet kesziteni.
indithatnatok arrol egy sorozatot.

kreablogger 2012.03.09. 15:07:03

@873ujr3rk: Bizony! És nem csak, hogy tervezek ilyen posztokat, de a befejezés fázisában vannak, szóval mondhatom, hogy beleláttál a fejembe! :)

Lotyóbridzsida 2012.03.09. 15:09:00

őőőő, nekem nagyon tetszik, de csapvizet iszom... mi legyen???:))

soproni1 2012.03.09. 15:13:51

felcsavarni egy csapszűrőt és kész ! Nincs flakon. Aki meg lúgos vizet akar, az ballonost vesz, ami visszaváltható.

voodoux 2012.03.09. 15:22:05

hát a pecsételőstől nem állt el a lélegzetem. a többi sem annyira jajjde...

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.03.09. 15:57:04

Ez most komoly, hoyg ez "újra" hasznosítás? A pecsétes dolog jó móka, minden 5 éves álma, de fél óra után hova kerül az pecsétnyomó? Hát persze hogy a szemetesbe! (nem beszélve arról, hogy a papírlapra szétkent festék, szigorúan materialista szemszögből szintúgy pazarlás és a szeméthelyeket növeli.

Függöny: Oké, nagyon jó fotó lett róla. De ahogy elképzelem, irtó bazári látványt nyújthat élőben, ahogy a könnyű műanyagdarabok lengedeznek, néha koccolnak.

Lámpabúra... Ízlésről nem vitatkozunk, szerintem ocsmány, de ismét, ha materialista szemszögből nézem: Minek búra? eltakarja a fényt, így erősebb égőt kell vennem bele, ami több áramot fogyaszt, ergó környezetszennyezés. Szóval hangulatvilágításnak elmegy egy-egy ilyen, fő világítótestnek meg tessék valami hatékony cuccot beszerezni.

Amúgy azt a függöny már azért is mókusvakítás, mert a háztartások 99%-a nem rendelkezik olyan vágóeszközzel, amivel a palackokat szépen élmentesre lehet vágni. A kés-olló-metszőolló, és apa kézifűrésze mind sorjás, mekkmester eredményt ad.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.03.09. 16:18:41

Nem rossz, csak egy kicsit szemetdomb hangulata van az egesznek.

rattacha 2012.03.09. 16:23:46

Félelmetes, de elmaradott emberként nálam nem gyűlik. Van kettő. Szobanövényeket locsolok velük. No, nem vagyok én azért se ál, se igazi szent. Évente akár 4 flakont is kidobok.

zsigamarcelllookingatthings 2012.03.09. 17:51:36

felesleges újrahasznosítani. én egyszerűen elégetem a kandallóban, jobban ég, mint a fa!

ironsurfer 2012.03.09. 22:53:49

@Eltévelyedés: Nahát, én meg azt hittem, hogy a lámpabúra szétszórja a fényt... gyorsan le is szerelem mindet! Gondolom, nálad is csupasz izzók lógnak mindenhol.

jucccka · http://onlinefilm.blog.hu/ 2012.03.10. 00:39:14

a legjobb, ha nem veszünk palackos cuccokat, nekem a csapból folyó víz is megteszi...

KlarissH 2012.03.10. 08:20:14

Cseresznyevirágot kézzel is lehet festeni, nem okozhat nehézséget még a kétbalkezeseknek sem. Ez a megoldás annál inkább. Vigyázni, ne csöpögjön a festék, ne legyen se túl híg se túl sűrű,...

Az iskolában a gyerekek csináltak ilyen vágd le az alját, olvasszuk meg, aztán nyaklánc medál lesz belőle borzadványt. Egyrészt, míg égeted, szipuzod befelé a rohadt büdös műanyag égésterméket, csöpög míg melegíted. A gyerekem is megégette magát vele, mert ugye korlátoltan nem kaptak védőfelszerelést.

De a legkörnyezetbarátabb megoldás, ha egyáltalán nem veszel palackos üdítőt. :-)

vitamin51 2012.07.03. 12:59:43

Ennyi negatív kommentet olyasmi iránt ami nem kötelező, ami nagyon ötletes lehet bárkinek, aki nincs besavanyodva, aki nyitott a kreativitás felé, szinte hihetetlen. Nekem ha valami nem jön be, nem tetszik, azt tovább lapozom, ha tetszik lájkolom, megjegyzem és hasznosítom ha tudom, de nem jövök környezet barát szöveggel, főleg olyan esetben, amikor szó sincs róla! Nem az ásványvizeket, üdítőket reklámozzák ebben az esetben, hanem a kidobandó palackok bizonyos részének ötletes felhasználását. Nem kell elfogadni, sőt még inni sem kell ezért szokásostól eltérően ásványvizet, hisz a szelektált hulladékgyűjtők tele vannak ilyen palackokkal. Maradhat mindenki a szokásos falmellékijénél, és akinek nem tetszik, hagyja figyelmen kívül az ilyen ötleteket!

polly graph 2012.11.10. 18:41:45

Pedig nem rosszak ezek az ötletek.

Mikor kicsik voltak a gyerekek, minden kedden csináltunk kézművesdélutánt. Az a virágfestéses dolog pl. épp megfelel egy délutánra. Lehet több színt használni, több méretű palackkal. Egy ötletnek jó.

A fiamnak épp elég játéka volt, mégis szerette csavargatni le-föl a kupakokat a palackokra. Alkoholos filccel sokszor rajzoltunk is rájuk.

Persze nem zsűrizett műtárgyak ezek, előbb-utóbb a szemétben landolnak, de nem is ez a cél.

Attila János Posta 2013.01.04. 12:44:06

Mivel lehet ilyen szépen elvágni a műanyag palackokat?

Nézd meg!

husvet_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

nebulo-iskolaszerek-banner-01-01-01.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása