Színes Ötletek

a kézügyes blog

Húsvét határok nélkül

Megvettétek már a húsvéti sonkát? Tojásfestéssel hogy haladtok? Szódásüvegeket elrejtettétek már a tréfás kedvű családtagok elől? Körülnéztem, válogattam, de ezúttal nem a hagyományos vonalból. Ugye jöhet még néhány last minute DIY ötlet az ünnep előtti hajrában?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a színes madárkás asztaldísz tényleg hamar elkészíthető, bár az eredeti leírásban farostlemezből kivágott szárnyasok szerepelnek, vastagabb kartonra kasírozott dekorpapírból (pl. scrapbookingpapír) ugyanilyen szép lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a nyuszifüzér is gyorsan összedobható, néhány ív scrapbookingpapír és szaténszalag szükséges hozzá csupán. A nyuszis mintaívet innen le is tölthetitek, így nem kell vacakolni a sablon megtervezésével sem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Első pillantása nem kaptam sokkot ettől a fotótól, de miután jobban szemügyre vettem a tojásokat és (tojás)nyuszikat, mégis belopták magukat a szívembe. Itt is találtok letölthető mintaívet, külön öröm, hogy kétoldalasat, tehát lesz a nyuszkóknak hátsó fele is.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gombokkal, újságpapírral vagy csupán akrilfestékkel is díszíthetünk. Nekem a gombos megoldás jött be a legjobban, és nektek?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyuszi a titkos zsebből?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez már inkább a vicces kategória, de még bőven szerethető. A titkos zsebbe apróságot rejthetünk, sőt, egész csapatnyi tojást is készíthet, aki nagyon ráér. A mintaív és leírás alapján nem is bonyolult, szóval akinek belefér az idejébe...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb fanatikusok akár ilyennel is próbálkozhatnak... Elsőre (és másodikra is) meglehetősen borzalmas, de ki tudja, húsvét hétfőn locsolókölnivel kellően átitatva és néhány feles elfogyasztása után mit pingálok a szolid francia manikűröm tetejére? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr832844592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

énvagyokaz. 2011.04.22. 11:44:03

a zsebes tojás jó ötlet, de az én kézügyességemmel max a pöttyös nyuszi jön össze :D

énvagyokaz. 2011.04.22. 11:45:57

a zsebes tojás jó ötlet, de az én kézügyességemmel max a pöttyös nyuszi jöhet össze :D

csipcsiripp 2011.04.22. 12:22:03

a nyuszis köröm állati jó

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2011.04.22. 12:51:16

Köszönöm a cikkedet, nagyon jó ötletek vannak benne!

A tojás téma nagyon bejön, ajánlom figyelmetekbe Virágkötő Rita blogját, főleg a <A HREF="http://www.viragkotorita.hu/tojas-festes-termeszetes-anyagokkal/">húsvéti tojás festése természetes anyagokból</A> cikkét!

A gyönyörű <A HREF="http://www.viragkotorita.hu/unnepi-kenyer/">ünnepi kenyér</A> meg egyszerűen leírhatatlanul jól néz ki, feleségem már lélekben rágyúrt a témára, biztos hogy ilyen is fog kerülni az asztalra!

pataya 2011.04.22. 13:09:11

@nemzetikonyves: az nem zavar, hogy itt is remek anyag olvasható a tojásfestésről természetes anyagokból?

ironsurfer 2011.04.22. 13:58:58

Nagyon jó ötletek, kár, hogy az elhidegülés jegyében ez az ünnep is eltűnőben van... (Gyepű könyvesbolt!?)

dokken 2011.04.22. 14:10:17

Bezzeg mifelénk ilyen cuccok nincsenek. Én legalábbis mindig egyszínű piros tojást kapok, esetleg feldobva egy apró nyúlmatricával. Mondjuk én is ugyanazt a verset mondom harminc éve...

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2011.04.23. 16:24:10

@pataya:

Kedves Pataya! Mélyen magamba fordulva szíves elnézésedet kérem! Most vettem észre a kapcsolódó írások között!

@ironsurfer:

Pusztán kiváncsiságból megkérdezném, milyen égbekiáltó probléma van a profilképemmel ami az ünnep eltűnésével hozható összefüggésbe? Én és kiscsaládom még hiszünk abban, hogy a Húsvét sokak számára továbbra is Húsvét marad, nem pedig a konzumidiotizmus Karácsony utáni következő állomása.

Maradok tisztelettel!

ironsurfer 2011.04.24. 13:06:17

@nemzetikonyves: Nem mennék itt bele ebbe a vitába, nem is kellet volna felhozni, de sajnos egy ekkora ellentmondás mellett nem tudtam szó nélkül elmenni... Amiből mondjuk van egy a reagálásodban is. De ezúton kérek elnézést tőled, és Kreabloggertől is, hogy ebbe a kedves kis blogba bevittem ezt a lényegében abszurd témát.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása