Őszi dekorációk természetes alapanyagokból

2018.10.14. 12:09 kreablogger

Az ősz ellenállhatatlanul varázslatos színvilága a kültéri dekorációinkban is nagy hangsúlyt kaphat, ma ilyen irányba csábítalak titeket egy kis ötletkavalkád erejéig. Őszi díszek kültérre, ez a mai témánk!

fotojet_2.jpg

Szólj hozzá!

Újdonság: Hímzés kereten. 20 modern hímzésötlet

2018.10.14. 12:00 kreablogger

A Cser Kiadó legfrissebb könyvújdonsága a modern hímzések világába kalauzol. A könyv a mai kor igényeire szabott hímzésötletek gyűjteménye. Segít átlépni a hímzőkeret határait; modern motívumok és merész színhasználat ad ötleteket a saját alkotásokhoz. Az alapöltéseket és -fogásokat közérthető leírások és képek alapján sajátíthatjuk el. 
A könyvben növényi motívumokat, kalligrafikus feliratokat és sok egyebet ábrázoló, felvasalható, többször is felhasználható sablonokat találunk. A kezdő és a tapasztalt hímzők is örömüket lelik a 20 gyönyörű és praktikus hímzés elkészítésében. 

cser_himzes_kereten.jpg

Megrendelhető 20% kedvezménnyel a Cser Kiadó webshopjából.

Szólj hozzá!

Meseszép koszorúk tobozból

2018.10.14. 11:50 kreablogger

Tobozkoszorút nem csak a karácsonyi ünnepkör kapcsán készíthetünk, hiszen csodálatos pompája tökéletesen illeszkedik az őszi dekorációs palettába is. Ma ehhez hoztam ötleteket nektek!

fotojet_1.jpg

Szólj hozzá!

Álomszép őszi témájú hímzések

2018.10.07. 12:10 kreablogger

Ma egy varázslatos őszi hangulatú sétára hívlak benneteket, méghozzá a hímzések világába. Szívet melengető, szemet gyönyörködtető munkákat találtam, nézzétek csak!

fotojet_1_2.jpg

Szólj hozzá!

Gesztenyekoszorúk gyűjteménye

2018.10.07. 11:54 kreablogger

A vadgesztenye az egyik kedvenc őszi termésem, imádom a fényes burkát, melengető vörösesbarna színét, még a szúrós kis házikóját is. Gyűjtése évről évre vidám családi program, ahogyan a közös ötletelés és a kreatív felhasználás is.

fotojet.jpg

Szólj hozzá!

Őszi örömök: bájos gesztenyefigurák

2018.10.07. 11:40 kreablogger

Nem múlhat el ősz gesztenyés bejegyzés nélkül itt a blogon, hiszen nem csak én, hanem a lányom is bolondul ezekért a fényes barna gombócokért. Ahogy elkezdenek potyogni a fáról, mi indulunk is gyűjtögetni, hogy aztán vidám dekorációkat készíthessünk belőlük.

0228823c748c01396b3e71ab0b40bbf8.jpg

Szólj hozzá!

Könyvajánló: És boldogan éltek? - Mesehősnők utóélete

2018.10.07. 11:14 kreablogger

Gondoltatok már arra, mi történt gyerekkorunk mesehősnőivel, miután jól ismert kalandjaik véget értek? Tényleg boldogan éltek, míg meg nem haltak? Mi várt például Piroskára, miután kiszabadult a farkas gyomrából? Vagy milyen élete lett Hamupipőkének, miután férjhez ment a herceghez? És mi történt Pöttyös Pannival, miután kijárta az iskolát? 
Most 15+1 neves, kortárs írónő folytatja ezeket a történeteket. A kötetben olvashatjuk Csipkerózsika, Hófehérke, Aranyhaj, Alice, Seherezádé, Holle anyó, Dorothy, Mulan, a Hókirálynő, a halász nagyravágyó felesége, a kis hableány és Sárbogárdi Jolán utóéletét.  A novellák, vagyis felnőttmesék ott kezdődnek, ahol a gyerekmesék véget értek.

cser_es_boldogan_eltek.jpg

Megrendelhető a Cser Kiadó webáruházából 20% kedvezménnyel.

Szólj hozzá!

Őszi díszek kültérre

2018.09.18. 19:19 kreablogger

Az ősz ellenállhatatlanul varázslatos színvilága a kültéri dekorációinkban is nagy hangsúlyt kaphat, ma ilyen irányba csábítalak titeket egy kis ötletkavalkád erejéig. Őszi díszek kültérre, ez a mai témánk!

front-door-decor-ideas-pinterest-share-homebnc.jpg

Szólj hozzá!

Őszi ajtódísz lépésről lépésre

2018.09.16. 18:09 kreablogger

Az ősz színekben igen gazdag évszak, a natúr, természetes díszek pezsgő kínálatának időszaka dekorációs szempontból. Én a természetes alapanyagok híve vagyok, ám valljuk be, ezek sok esetben nem igazán hosszú életűek. Persze sokszor ez nem is elsődleges szempont (gyakran cserélhetjük, változtathatjuk), de azért évszakonként néhány tartós, újra elővehető díszre is szükség lehet. Ezért most egy időtálló, ám mégis természetes hatású ajtódísz elkészítését mutatom be nektek.

1.jpg

Szólj hozzá!

Új megjelenések a Cser Kiadónál

2018.09.13. 19:13 kreablogger

Már csak néhány napot kell várnunk, hogy végre a kezünkbe foghassuk a Cser Kiadó két nagyon várt könyvújdonságát, de szerencsére addig még extra előrendelési kedvezménnyel is megrendelhetjük magunknak. Ne szalasszátok el a lehetőséget, mutatom is, melyik két kötetről beszélek.

Kalligráfia. 15 feladat, 15 technika, 15 variáció

15 perces gyakorlatok a betűformák megismeréséhez 
Ha szeretnénk szépséges feliratokat, faldekorációt vagy papírholmikat készíteni, ez a könyv kifejezetten nekünk szól! A Tanuljunk 15 perc alatt: Kalligráfia című kötet számos profi tippet vonultat fel, a gyakorlásra kijelölt oldalak pedig segítenek abban, hogy tökéletesítsük saját stílusunkat, továbbá az alap betűtípusoktól a kacskaringókon át segít az összes szükséges tudnivaló elsajátításában. Ahhoz, hogy belevágjunk, nincs is szükségünk másra, csak egy tollra! 
A szerző, William Paterson grafikus és vlogger, aki a céges arculatok és branding szakértője, az angliai Észak-Yorkshire-ben él.

cser_kalligrafia.jpg

Várható megjelenés: szeptember 24.

Előrendelhető INNEN

Illóolajok enciklopédiája

A könyv 40 illóolajat mutat be részletesen. Megismerhetjük a növényeket (virágok, citrusfélék, gyógynövények, fák, fűszernövények, fűfélék, levelek, gyanták és gyökerek), amelyekből az olajat nyerik. Sorra vesszük az illóolaj terápiás és spirituális hatásait (fájdalomcsillapító, immunerősítő, sebgyógyító, léleknyugtató stb.) és azt is, hogy az illóolajok miképp társíthatók egymással. Az illóolajok biztonságos használatát is elsajátíthatjuk. Mindegyik illóolajhoz egy-egy ötlet is tartozik, hogyan készíthetünk magunk is masszázskeverékeket, nyugtató teát, pezsgőfürdőt, füstölőt vagy akár vegyszermentes padlóápolószert.

cser_illoolaj.jpg

Várható megjelenés: szeptember 24.

Előrendelhető INNEN

Szólj hozzá!

Kaktuszpajtik bevetésen

2018.09.10. 19:23 kreablogger

 A kaktuszok a való életben kissé szúrós társak, azonban változatos, különleges megjelenésük miatt mégis nagy kedvenceim. Textilből, filcanyagból, kreatív megközelítésből elkészítve ugyanolyan szórakoztató kis formák, de így szerencsére sokkal kevésbé szurkálódnak. Tartsatok ma is velem! 

fotojet_2.jpg

 

Szólj hozzá!

Káprázatos őszi ajtódíszek

2018.09.09. 18:35 kreablogger

Az ősz a kedvenc évszakom, nem sokat kell már várni, hogy ezerszínű, zizzenő falevelek, pirosló bogyók keresztezzék utunkat sétáink során, ez a csodálatos időszak pedig igencsak inspiráló az alkotótevékenység szempontjából is.

fotojet_4.jpg

Szólj hozzá!

Előrendelhető újdonságok a Cser Kiadó kínálatában

2018.09.04. 19:38 kreablogger

Még éppen csak elkezdődött a szeptember, máris két újdonság érkezik hamarosan a Cser Kiadóhoz. 

Játékos szolfézs

A könyv játékosan vezeti be az óvodás és kisiskolás gyerekeket a szolfézs rejtelmeibe. Minden megtalálható benne, amit a kicsik szeretnek: kedves mesék, amelyek főszereplői a szolmizációs hangok és a hangközök; vidám illusztrációk, kártyák és matricák. A meséken keresztül a gyerekek élvezetes utazást tesznek Muzsikaországban, és miközben megismerkednek lakóival, szinte észrevétlenül sajátítják el a szolfézs alapjait. A mesék végén a felnőttek is kapnak útmutatást, hogyan tudnak segíteni a gyerekeknek a gyakorlásban. 

cser_szolfezs.jpg

A kötet 30% extra kedvezménnyel előrendelhető ITT.

Várható megjelenés: 2018. szeptember 25.

Plüssinvázió - Invasion of the stuffed animals

Patkánypofa és bandája világuralomra tör! 
Kétnyelvű mese, amelynek bábos illusztrációja elnyerte a japán JIA Illustration Award nemzetközi zsűrijének 2018. évi különdíját.

cser_pluss.jpg

A kötet 30% extra kedvezménnyel előrendelhető ITT.

Várható megjelenés: 2018. szeptember 19.

Szólj hozzá!

Kavicsfestés katicákkal

2018.09.03. 06:00 kreablogger

 A kavicsfestés kifogyhatatlan tárháza a kreatív időtöltésnek, nem hiába örvend töretlen népszerűségnek itt a blogon.Mára egy katicákkal feltuningolt ötletgyűjteményt hoztam nektek!

fotojet_3.jpg

 

Szólj hozzá!

PASO karibi koncert és jótékonysági könyvgyűjtés az idei szezont záró Pöttönkerten

2018.09.02. 07:33 színesötletek_team

paso_pottom.jpg

Itt a szeptember, és vele az év utolsó Pöttömkertje. Most vasárnap, ahogy már mindenki megszokhatta a hónap elején, ismét a gyerekeké és a családoké a Budapest Park. A szezonzáró rendezvényen nem akármilyen színpadi produkciók várhatók, hiszen többek között érkezik a PASO, akik ezúttal egy különleges karibi gyerekműsorral
kedveskednek a közönségnek. Programajánló a hajtás után!

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló bábszínház PASO Budapest Park Pöttömkert kreatív foglalkozások családi rendezvény

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."
(Kurt Cobain)
Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter

Hirdetés

pottomkert_300x250_augusztus.png

Közösség

Elismerések

Címkék

ablakdísz (9) advent (50) adventi koszorú (19) adventi naptár (6) ajándék (16) ajándékcsomagolás (6) ajándékdoboz (5) ajándékkészítés (9) ajándékötletek (6) ajánló (6) ajtódísz (38) akrilfesték (12) álarc (18) album (5) antikolás (9) anyák napja (16) asztaldísz (8) Budapest Park (5) bútorfestés (17) ceruzatartó (5) coats (8) csináld magad (372) csomózás (18) decoupage (12) dekoráció (205) díszítés (51) divat (12) diy (306) DIY (82) ékszer (40) ékszergyurma (5) ékszerkészítés (42) erkély (5) falevél (9) falfestés (10) farsang (37) festés (48) filcanyag (12) flitter (6) fonal (6) fonás (13) furdancs (8) gesztenye (5) girland (7) gyertya (14) gyertyaöntés (7) gyöngy (26) gyöngyékszer (8) gyöngyfűzés (40) gyurma (5) hajtogatás (25) halloween (47) házigyurma (5) hellókarácsony (13) henkel (11) hímes tojás (5) hóember (6) hópehely (6) horgolás (51) húsvét (78) inspiráció (8) iskolakezdés (6) játék (14) jelmez (12) kabala (6) karácsony (160) karácsonyfa (11) karácsonyfadísz (23) karkötő (26) kartondoboz (7) kavics (12) kavicsfestés (16) képeslap (9) képkeret (9) kert (72) kertészkedés (12) kézimunka (41) könyajánló (5) könyvajánló (37) kosár (9) kosárfonás (16) koszorú (39) koszorúkészítés (7) kötés (54) kötésminta (5) láda (6) lakásdekoráció (73) lakásdísz (9) lakberendezés (43) lakberendezési ötletek (6) lámpa (9) lámpabura (8) lámpás (15) levendula (7) makramé (11) maszk (14) mécses (7) mécsestartó (14) mézeskalács (8) mikulás (5) mintaív (8) mozaik (17) mozaikozás (13) nyaklánc (12) nyár (21) nyereményjáték (24) origami (15) ősz (89) pályázat (22) papír (62) papírdísz (37) papírfonás (16) papírfüzér (6) papírjáték (6) papírvirág (18) parafa dugó (7) párna (7) pentart (52) PET-palack (6) peyote (9) plüssfigura (6) pólófonal (5) polymer clay (6) pritt (106) pritt pályázat (8) programajánló (37) quilling (8) ragasztás (15) raklap (14) raklap-bútor (5) recept (6) recycle (88) sablon (11) scrapbook (5) süthető gyurma (12) szabás (6) szabásminta (8) szabás varrás (10) szalvéta (5) szalvétatechnika (15) szemmaszk (5) szőnyeg (8) tárolás (5) tavasz (51) tél (16) télapó (5) tojás (9) tojásfestés (21) tojástartó (10) tök (17) tökdekoráció (5) tökdíszítés (5) tökfaragás (25) töklámpás (9) tündérkert (6) újrahasznosítás (161) ültetés (8) üvegfestés (10) Valentin-nap (9) valentin nap (11) varrás (31) váza (6) velencei (6) vendégposzt (11) virág (10) virágtartó (11) zokni (5) Címkefelhő

Hirdetés

Szeretjük

furdancs-logo.png

kapanyellogo.png

designed by

BekeDesign