Az idei bodzaszezonban is főztünk be szörpöt, de ezúttal több tekintetben is a megszokottól eltérően jártunk el. Most ugyanis gyerekekkel, egy véletlenül szerveződött hétvégi "ovis workshop" keretén belül készítettük el a frissítő finomságot, ami Greens of Daisy ajánlása alapján került az üvegekbe. A csavart a receptben a karamellizált cukor jelentette, mi pedig citromkarikákat is tettünk hozzá, mint mindig. Az 5-6 éves gyerekek a forró szirup kanalazásán kívül szinte minden tennivalót egyedül végeztek el - ráadásul nagyon ügyesen -, majd lelkesen várták ki, amíg összeért munkájuk eredménye. Három nap után megtudhattuk, hogy megérte kipróbálni ezt az újítást, hiszen egy igazán intenzív, különleges ízvilágú változatot kóstolhattunk meg kedvencünkből! Recept a folytatásban!
Az eredeti receptet ITT találjátok meg, mi pedig az alábbiak szerint készítettük el a szörpöt.
Első lépésként a vastag szárakat vágtuk le a bodzavirágokról, amiket mosás nélkül egy papírdobozban tartottunk egy kis ideig, hogy saját lábán távozzon, akinek mennie kell, de ne pazaroljuk el az értékes virágport. Ezután lazán befőttes üvegekbe helyeztük őket néhány kezeletlen héjú citromkarikával. Literenként egy kg cukrot számolva vízből szirupot főztünk úgy, hogy a cukor negyedét az elején karamellizáltuk. Teleszedtük az üvegeket, lezártuk, három napra hűvös helyen állni hagytuk őket, majd leszűrtük.
Kövessetek minket Pinteresten, TikTokon,
Facebookon és Instagramon is,
hogy a következő bejegyzésről se maradjatok le!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.