Színes Ötletek

a kézügyes blog

Vidám papírfigurák nyári színpompában - letölthető sablonokkal

pillango_2.jpg

Végre itt a nyár, a strandolás, az izgalmas kalandok, a táborozás és a vakáció ideje! A kézügyes ötletek ilyenkor éppen olyan jól jöhetnek, mint bekuckózás idején, hiszen a gyerekek energiával telve várják az újabb és újabb tennivalókat, amikben felnőttként nem mindig tudunk teljes erőbedobással részt venni. A mai bejegyzésben mókás papírfigurák készítéséhez mutatunk ötleteket, lépésről lépésre útmutatókkal és letölthető sablonokkal együtt. Ezek alapján a gyerekek maguk is elkészíthetik őket, majd bevethetik játékhoz, dekorációként vagy a nyári évszakasztal szereplőiként is.

A cikkben felbukkanó kedves kis figurák elkészítésének alapja a jól ismert és sokoldalúan alkalmazható harmonikahajtás. Két egyforma hosszú papírcsíkot a végüknél, egymásra merőlegesen összeragasztunk. Az alsó - a képen piros - papírcsíkot a - képen narancssárga - felsőre hajtjuk, ezután a narancssárga kerül a pirosra, majd így dolgozunk tovább, mindig az alsót a felsőre hajtva. Addig folytatjuk a hajtogatást, míg elérjük a kívánt hosszt. A maradék papírt vágjuk le, és a papírcsíkok végét ragasszuk össze a kezdéshez hasonlóan.

4.jpg

Hány lábon jár a százlábú, számold meg, fiam!

Alapanyagok:

 • 6 db 50 cm-es papírcsík 
 • kartonpapír - maradék darabok is elegendők
 • szemes matrica - filctollal is megrajzolható
 • egy kis darab drót
 • 4 db gyöngy
 • papírragasztó

3.jpg

A testhez készítsünk a papírcsíkokból harmonikahajtást, majd ragasszuk őket egymáshoz! A sablon alapján különféle színű kartonpapírból vágjuk ki a csizmákat, összesen 12 db-ot! Filctollal mintákat is rajzolhatunk rájuk. A csizmákat a szaggatott vonal mentén hajtsuk be, majd a lehajtott részre vigyünk fel ragasztót, és rögzítsük a csizmákat a test egyik és másik oldalára! A fejet is vágjuk ki, majd rajzoljuk meg az arcot, és ragasszuk fel - vagy rajzoljuk meg - a szemeket! A fej felső részébe szúrjunk egy-egy lyukat és fűzzük bele a drótdarabot csápnak! A drótvégeket tekerjük lazán egymásba, majd a végeket hajlítsuk szét és díszítsük gyönggyel! Ha szükséges, a gyöngyök rögzítését megerősíthetjük ragasztással is. A kész fejet ragasszuk a harmonikahajtás végére!

mokas papir_minta_2.jpg

Kis pillangó picike, ne légy mohó szállj ide! 

Alapanyagok (egy pillangóhoz):

 • 6 db 35 cm-es papírcsík
 • kartonpapír
 • egy kis darab drót
 • gyöngyök
 • papírragasztó
 • szemes matrica - filctollal is megrajzolható
 • damil

2.jpg
Készítsünk a papírcsíkokból harmonikahajtást! A harmonikahajtás két végére vigyünk fel ragasztót, formázzunk belőle kört, és száradásig fogjuk össze, vagy tegyünk rá csipeszt erre az időre. Miután a másik két harmonikahajtásból is kört formáztunk, fűzzük damilra őket! A sablon alapján rajzoljuk meg a szárnyakat! A kis szárnyat díszíthetjük pöttyökkel - vagy eleve mintás kartont használjunk -, majd a szaggatott vonal mentén kissé karcoljuk be, hajtsuk be, és a középső résznél ragasszuk a nagy szárnyra! A két harmonika kört ragasszuk a pillangó testére, a harmadikat hagyhatjuk lazán lógni! A fejet is vágjuk ki, ragasszuk fel a szemeket, majd rajzoljuk meg az arcot! A drótdarabokat ceruzára tekerve spirálozzuk, ezután ragasszuk hátoldalról a fejre! A csápok végére egy-egy kásagyöngyöt is ragaszthatunk. A fejet a nyakrésznél kenjük be ragasztóval és illesszük a felső kör és a szárny közé!

mokas papir_minta_1.jpg

Kreatív tevékenységekben gazdag, kalandos nyarat kívánunk minden kis olvasónknak!

Kövessetek minket PinterestenTikTokonFacebookon és Instagramon is, hogy semmiről ne maradjatok le!  

donably_banner.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4818132062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

mv-300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása