Színes Ötletek

a kézügyes blog

Május 26-án ismét a gyerekeké a Müpa

mupa_gyermeknap_003_c_palyi_zsofia_mupa_1200.jpg

Különleges, izgalmas programokkal készül a legifjabbak számára május utolsó vasárnapján a Művészetek Palotája. Május 26-án a Müpa Gyermeknapon ingyenes koncertek, mesés-táncos előadások, rengeteg kreatív és zenés foglalkozás, valamint sok-sok játék várja az egész családot bent az épületben és kint szabadtéren is. 

A Müpa előtti téren már délelőtt 10 órakor megkezdődnek a programok: a zenés színpadon „ütősen” indul a buli Sárkány Bercivel és a RitmusLaborral, majd érkezik Lovászi Edina, Csorba Lóci, a Kalimpa zenekar és a Superar. Az Átriumban felállított mesés-táncos színpadon Benedek Krisztina népszerű Kerekítő Tippentő foglalkozása után olyan közkedvelt gyermektörténetek elevenednek meg bábok segítségével, mint A nyúlpásztor vagy éppen A só, a Pereputty együttes Napra-Forgó táncháza pedig táncra perdíti majd a gyerekeket, sőt, még cirkuszi hétpróba is vár rájuk, a kizárólag gyerekekből álló Veresi Balett pedig Hamupipőke jól ismert történetét kelti életre a Fesztivál Színház színpadán.

mupa_gyermeknap_008_c_csibi_szilvia_mupa_1200.jpg

Természetesen idén sem maradnak el a közkedvelt játékok és foglalkozások: újra beindul a népi kosaras körhinta, lesz Mesemondó liget, a Sárkányvárban öt próbát kell kiállni a királylány megmentéséhez, a Hétpróbás játékban az ügyesség és bátorság mellett tudásra is szükség lesz, a kemencés parasztudvarban pedig egész nap sül majd a friss cipó.

A Játékparkban a tradicionális népi játékok – mint a frászkarika vagy a csirkepofozó – mellett klasszikus logikai és ügyességi játékokat (amőba, jenga), illetve az empátiát, valamint az érzelmi intelligenciát fejlesztő érzékenyítő feladatokat, látássérültséget, hallássérültséget szimuláló játékokat is kipróbálhatnak a gyerekek.

mupa_gyermeknap_006_c_csibi_szilvia_mupa_1200.jpg

A kreatív foglalkozásokon készíthetnek textilmadárkát, termésbábot, fűzhetnek gyöngyöt, hajtogathatnak origamivirágot, varrhatnak sünit, festhetnek képeslapot, a lehetőségeknek szinte csak a képzelet szab határt. A Müpa Gyermeknap nem lenne igazi hangszeres programok nélkül: a muzikális érdeklődésű gyerkőcöket zenei fejlesztő foglalkozások, hangszersimogató és hangszerkészítő műhely várja, míg a legapróbb Müpa-látogatóknak matatófallal, babakonyhával és labdatengerrel készül a külön nekik kialakított Babasziget, ha pedig elfáradnak, ölelős-daloló mondókázás és bábjáték vár rájuk és szüleikre.

A kulturális fenntarthatóság egyik pilléreként a Müpa programjainak a kezdetek óta szerves részét képezik a kifejezetten a gyerekek zenei fejlődését szolgáló előadások és foglalkozások. A változatos kínálatban – amelyre már az év végéig kaphatóak jegyek – minden korosztály talál kedvére valót: a Minimatinék zenés-verses előadásai és a Matinékoncertek hangversenyei a zene világába vezetnek be, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciói kifejezetten a fiatalabb generációnak készültek, míg a legkisebbeket többek közt a népszerű Ringató foglalkozások várják. 

Müpa Gyermeknap

mupa_gyermeknap_005_c_csibi_szilvia_mupa_1200.jpg

Interaktív családi programok
2024. május 26. vasárnap 10:00 - 15:00

További információk a Müpa weboldalán, valamint a kapcsolódó Facebook-eseményen!  

Fotók: Csibi Szilvia, Pályi Zsófia

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr7218410037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

farkashazi_reka_tintanyul_pic_300x250.jpg

Akció

szinestizespromocio_banner.jpg

Támogatás

donably_szinesotletek_300x250.png

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Pinterest

pinterest_banner.jpg

süti beállítások módosítása