Színes Ötletek

a kézügyes blog

Készítsünk origami macit egyszerűen!

20230130_125031_1.jpg

A Színes Medvehét legutóbbi cikkében nem is maga a mackó, hanem az újrahasznosított kartondobozból készített barlangja volt a főszereplő. A teljesség kedvéért megmutatjuk nektek, hogyan készült az origami medvénk, aki a mi verziónkban árnyékát meglátva bizony visszabújt még aludni. Hogy valójában hosszú tél vár még ránk idén vagy sem, azt nem tudjuk, az viszont biztos, hogy jó móka otthon a gyerekekkel eljátszani a történetet! A folytatásban egy egyszerű és egy bonyolultabb lehetőséget is találtok a medvehajtogatásra! 

A mi mackónk 15x15 centiméteres színes papírból készült, amivel arányait tekintve passzolt a barlang alapanyagául szolgáló, eredetileg almalevet tartalmazó dobozhoz. Hogy könnyebb legyen a hajtogatás, nagyobb alakzatból is elkészíthetitek. Mivel volt itthon egy zacskó felragasztható szemecskénk, azokból használtunk egy párat, de nyugodtan megrajzolhatjátok filctollal is őket, akárcsak a maci arcának többi részét.

1_221.jpg

2_210.jpg

3_204.jpg

4_191.jpg

5_185.jpg

teddy-16-min_2_1.jpgForrás: origami.me

Ha szívesen szintet lépnétek a medvehajtogatás területén, és már rendelkeztek némi tapasztalattal az origamizásban, ajánljuk hozzá ezt a viszonylag könnyen követhető videót. Ez alapján egy már kevésbé mesefigura jellegű, inkább természetes formájú mackót is elkészíthettek. 

ITT megtalálhatjátok a Színes Medvehét minden bejegyzését!

Ha tetszett a cikk, tartsatok velünk itt, illetve a Facebookon és az Instagramon, hogy a következőről se maradjatok le!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5818038928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Programajánló

kalaka_banner.jpg

Pinterest

pinterest_banner.jpg

colors & ideas

colorsandideas_banner_1.png 

 

Ajánló

szinestizespromocio_banner.jpg

Színes Ötletek

A Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát, hozzájuk gyakorlati tudnivalókat, DIY és környezettudatos ötletek egész arzenálját. Kaphatsz tippeket lakberendezéshez, újrahasznosításhoz, találsz mintákat gyöngyfűzéshez, kötéshez, horgoláshoz, varráshoz, készíthetsz divatos kiegészítőket, dekorálhatod az otthonod, szépítheted a kerted, ünnepi és alkalmi dekorációkat készíthetsz, mindezt egy igazán jó hangulatú közösség tagjaként.

Impresszum

impresszum_1.jpg

süti beállítások módosítása